Jaime Mata, suplent ara fa una setmana contra l'Alabès, va recuperar ahir la titularitat al camp de l'Albacete i ho va fer de la millor manera possible. Només va necessitar un minut per ser objecte de penal, provocar l'expulsió de Núñez i fer pujar el 0-1 al marcador. El madrileny no només s'ha destapat com el màxim golejador d'aquest equip, sinó en el gran especialista del Girona des dels onze metres. Perquè els penals, aquesta temporada sí, s'han convertit en una arma infalible per a un equip que ha tret moltíssim petroli en aquesta mena de jugades.

En 35 jornades, els gironins han disposat de fins a cinc penals al seu favor. Menys que en d'altres cursos, però amb molta més efectivitat que no pas en exercicis anteriors. Totes les penes màximes han acabat en gol. Tres d'elles les ha executat Jaime Mata i les altres dues, Àlex Granell n'ha estat l'encarregat. El gironí va estar encertat des dels onze metres al camp de l'Oviedo a la primera volta (victòria per 1-2) i també ara fa pocs mesos en el derbi davant el Llagostera a Palamós (0-1). Mata, a banda de la diana d'ahir al camp de l'Albacete (el partit va acabar amb 0-3), també ha superat el porter rival a base de penals contra el Còrdova (derrota per 1-2 a Montilivi) i enfront el Nàstic (1-1 final).

El màxim golejador

Mica en mica, Mata comença a distanciar-se de la resta dels seus companys en la llista de màxims golejadors de la primera plantilla. L'atacant madri?leny, amb el d'ahir, acumula ja 9 gols. El seu principal perseguidor és Jairo Morillas, que en suma 6 tot i que fa jornades que no juga per culpa d'una lesió muscular. En tercera posició empaten el davanter Dejan Lekic i el central Kiko Olivas; cadascun d'ells ha vist porteria en 4 ocasions. Un esglaó per sota hi trobem Granell, amb 3 gols, els mateixos que Lejeune.