Un gol del davanter del Saragossa Ángel Rodríguez a vuit minuts per al final del partit contra el Ponferradina (1-1) va evitar que el Girona entrés en posicions de play-off per primer cop aquesta temporada. Malgrat seguir fora de les sis primeres places, la jornada no va ser del tot dolenta per al Girona. La zona de play-off continua a un punt, sí, però la victòria contra el Tenerife dibuixa una doble doble vessant d'allò més interessant. I és que a banda de retallar dos punts al Saragossa i començar a marcar distàncies amb alguns rivals, el Girona ha aprofitat l'empat de l'Alabès a Mallorca per situar-se a quatre punts de l'ascens directe.

A manca de sis jornades per al final de la competició, els gironins continuen redreçant l'erràtic rumb de la primera volta i cada cop són més a prop de l'objectiu. En aquest sentit, la setena posició actual és la millor de tota la temporada. Si a la primera volta el Girona va sumar 25 punts en 21 partits, en aquesta segona, quan encara en falten 6 per al final, ja ha arribat a la trentena.

Ha estat una jornada de victòries decisives en duels directes com les del Nàstic al Mirandés, de l'Oviedo al Còrdova o de l'Osasuna a l'Alcorcón que permeten als gironins treure dos punts a andalusos, el proper rival, i madrilenys. El Girona també augmenta el marge amb el Lugo, que ja és a quatre punts, el Tenerife, que es queda a cinc i del Mirandés que es despenja ja a set. Tot plegat abans de la doble visita a Còrdova i Elx.

Aday recau de la lesió

L'única nota negativa del partit va ser la recaiguda d'Aday Benítez. El de Sentmenat va reaparèixer després de gairebé un mes i mig absent per una ruptura muscular però al cap de poc d'estar al camp va notar molèsties a la mateixa zona. Amb els tres canvis fets, no va marxar als vestidors perquè volia "ajudar l'equip" i va deixar el carril per situar-se al mig del camp, una zona amb menys recorregut.

Avui està previst que se li facin proves per determinar l'abast d'una lesió que podria deixar-lo fora de combat algunes setmanes més. En els minuts que va estar en concidions, Aday va millorar el rendiment al carril ofert per Javi Álamo i va ser decisiu en la jugada del gol de Lekic, que va néixer d'una seva rematada. Arran de la lesió, Aday es va situar al costat de Pere Pons i Eloi Amagat al mig del camp i va ser el davanter canari Cristian Herrera qui va passar a ocupar el carril dret. Machín ha donat un parell de dies de festa a la plantilla, que no tornarà a treballar fins el proper dimecres.