És evident que, arribats a aquestes alçades de la pel·lícula, ningú et regala res. I menys el Tenerife, un equip que, com el teu, s'ha plantat al tram final de lliga immers en una excel·lent dinàmica i amb opcions de colar-se entre els sis primers classificats. Per això mateix, no només van saltar espurnes ahir a Montilivi, sinó que la victòria final va arribar amb una dosi extra de sofriment i alegria per partida doble. La del vestidor i també la de Pablo Machín. El tècnic va reconèixer haver "patit", va parlar d'un partit "seriós" dels seus homes i d'una victòria "justa". Tot plegat, en una roda de premsa en la qual va elogiar la "solidaritat" de tot l'equip, un dels ingredients que expliquen l'1-0 contra el Tenerife.

Amb tanta "igualtat" a la gespa, Machín va tirar de tòpic per explicar com havia arribat el triomf del seu equip. Els famosos "petits detalls" van aparèixer a escena i només això va servir per traduir en victòria el "seriós" i "treballat" partit que el Girona va protagonitzar ahir a l'estadi. "Ens ho han posat superdifícil, però la victòria és justa. El que marca cada partit és el gol i l'hem fet nosaltres. Si ens haguessin marcat, tot s'hauria complicat. Ells han tingut més possessió, encara que el que compta són les ocasions. Ens han xutat un parell de vegades a porteria i nosaltres, entre 6 i 8 cops. Al final, el futbol és això: xutar i que sigui entre els tres pals", va analitzar.

Va sorprendre, i força, que Pablo Machín esgotés els tres canvis al minut 64, quan habitualment el sorià és dels que triguen a sacsejar la banqueta. "Havíem plantejat desgastar el rival al primer temps perquè sabíem que tindria molta més possessió. La intenció era posar gent pel mig que pressionés i que ells notessin el desgast. Per després, donar entrada a homes com Borja García, que té claredat amb la pilota als peus. Uns cops et surt bé, d'altres no tant. Afortunadament, ens ha sortit de cares", va explicar.

I sí, a Machín li va passar com a tot Montilivi, que va viure amb molta tensió els últims minuts veient com el Tenerife pressionava buscant l'empat. "He patit. I com jo, tothom", deia. Molt de patiment i no massa eufòria: "Els professionals tenim molt poc temps per gaudir dels resultats, perquè ja estem pensant en el proper partit. Ha estat una victòria molt soferta". Per com havia pressionat el rival, però també perquè els gironins van haver de jugar durant un grapat de minuts amb Aday Benítez lesionat. És aquí on va elogiar no només l'"esforç" del vallesà, que va aguantar al damunt de la gespa canviant la seva posició al mig del camp, sinó també la "solidaritat" de tot l'equip.

Amb el triomf d'ahir, el Girona acumula 55 punts, deixa algun rival directe enrere però continua a només un punt de la promoció, l'objectiu que té Machín entre cella i cella. "Poder-hi entrar seria un preu molt meritori. També és molt complicat. Portem una molt bona dinàmica, però algun dia perdrem. Esperem que sigui molt tard. Hi ha d'altres rivals que estan més amunt i que tenen més marge de maniobra. Si ells fallen com nosaltres, seguiran ben amunt", explicava, abans de confirmar, com havia dit el divendres durant la prèvia, que "segueixo signant el play-off, però no renunciem a res", fent referència a les posicions d'ascens directe.

Finalment, també va donar el seu punt de vista sobre els 5.311 espectadors que ahir van citar-se a l'estadi. Una xifra no massa alta si es té en compte el que s'està jugant l'equip i el rival que visitava Montilivi. El sorià, però, va treure ferro a tot plegat i es va mostrar més que satisfet amb la resposta del públic. "Estic supercontent. Hi ha hagut alguns moments en què necessitàvem la nostra gent i l'afició ens ha donat un cop de mà. Estic satisfet amb la gent que ha vingut i sobretot per com s'han comportat".