Un ídol del futbol hondureny a Montilivi

Anthony «El Choco» Lozano va visitar diumenge l'estadi amb el Tenerife, on desenes de compatriotes van respondre a la convocatòria del consolat hondureny a Barcelona per animar-lo. El davanter centreamericà va agrair-los el suport

04.05.2016 | 07:22
Un ídol del futbol hondureny a Montilivi

A

nthony Lozano té una mirada extremadament tímida, quelcom que contrasta amb la seva actitud dins del camp, on mai evita el cos a cos amb els defenses, per molt que li treguin diversos centímetres, tal com va succeir diumenge a Montilivi. L'estadi del Girona va acollir la visita més esperada pels hondurenys des que el famós cantant Pilo Tejeda ho va fer ara fa tot just dos anys. «El Choco» Lozano -tal com se l'anomena al seu país- va rebre el suport de desenes de compatriotes que resideixen a la demarcació -que acull gairebé el 60 per cent de total d'hondurenys que resideixen al conjunt de l'Estat- i que van celebrar cada ocasió en què va participar el davanter centreamericà com si fos un gol a la final d'un Mundial.
«El Choco» es va mostrar com sempre, lluitador, actiu, ràpid i solidari, però la solidesa de la defensa del?Girona no li va permetre massa luxes. Just després de veure com el seu equip perdia per la mínima (1-0), va concedir uns minuts al?Diari de Girona, temps en el qual, entre altres coses, va elogiar el seu rival: «Té un molt bon equip, amb jugadors de molta qualitat que saben competir molt bé; avui (diumenge per al lector) han aprofitat millor les seves ocasions».
Pel que fa al seu equip, Lozano va assegurar que «hem sabut competir i hem estat a l'alçada del que el partit exigia, però lamentablement no hem aconeguit un bon resultat que sí que buscarem en el nostre proper partit a casa». El que sí té clar el «Choco» és que vol continuar en l'equip canari, en el qual està cedit per l'Olimpia hondureny, tant per «la importància d'aquesta institució com pel que m'ha donat l'equip aquest any, però això és més un tema dels dos clubs que no pas meu, jo tinc clar que vull seguir».
Lozano va ser un dels futbolistes més destacats de la selecció hondurenya sub-21 que es va classificar per als Jocs Olímpics, però ara per ara el seu lloc està al combinat absolut, on darrerament ha entrat a les convocatòries i ha tingut minuts en la fase de grups per intentar arribar al Mundial de Rússia. Després d'un mal inici, la selecció hondurenya torna a tenir opcions per classificar-se, quelcom que haurà d'intentar en els dos partits que li queden davant Canadà i Mèxic. Sobre la selecció, el «Choco» assegura que se sent «còmode» amb el seu paper amb el combinat dirigit per Jorge Luis Pinto, que ara es troba «amb major confiança» davant els decisius duels del mes de setembre per ser al Mundial, tot i que admet que «hem tingut massa altibaixos en la classificació».
Lozano es va mostrar molt agraït pel suport rebut pels compatriotes que resideixen a Girona, tot desitjant-los «el millor» en la seva lluita diària i recordant «l'enorme sacrifici que els suposa haver de deixar les seves famílies a milers de quilòmetres de distància per començar de zero en un altre país». En aquest sentit, el davanter centreamericà es va mostrar «esperançat» que la situació d'enorme violència i corrupció al seu país millori, tot lamentant que «en un país tan bonic com Hondures es visqui amb tanta inseguretat».
Hores abans del partit, el consolat hondureny a Barcelona va entregar al «Choco» Lozano un diploma de reconeixement per la seva tasca en la promoció dels aspectes positius del país centreamericà. El consolat havia convidat anteriorment els hondurenys de tot Catalunya a assistir al partit per mostrar el seu suport a Lozano.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema