Carlos Caballero, jugador del Còrdova, va parlar ahir sobre el partit que aquest diumenge enfrontarà el seu equip amb el Girona al Nuevo Arcángel, assenyalant-lo com «el partit de l'any» perquè arriba «en el tram decisiu» de la temporada. El madrileny va reconèixer també la seva amistat amb l'ara jugador del Girona Borja García, qui aquest cap de setmana tornarà a un estadi que li és d'allò més familiar. «Està una mica fastiguejat perquè no surt de titular darrerament, però estic convençut que arribarà a Còrdova amb un plus de motivació per tornar a la que ha estat casa seva», va dir.

Caballero, que va confessar que parla amb Borja «cada dia», va subratllar l'enorme qualitat de l'ara migcampista blanc-i-vermell:?«No el vull tenir mai com a rival». També va admetre que «hem de guanyar el Girona, però serà molt complicat».

Pel que fa a l'actualitat merament esportiva, el Còrdova va tornar ahir a la feina després d'un dia de descans amb la baixa del davanter i capità Xisco, que no va treballar per precaució.

Armando Sosa Peña Mandi, migcampista de l'Elx, ha estat sancionat amb dos partits després de ser expulsat aquest passat cap de setmana. D'aquesta manera, el futbolista no podrà jugar ni aquesta jornada (contra el Tenerife) ni tampoc la vinent, en què els il·licitans reben el Girona al Martínez Valero. c.r. girona/còrdova

El deute que els clubs de futbol professionals arrosseguen amb Hisenda s'ha vist reduït en 132,8 milions d'euros durant el passat 2015, per quedar-se en 288,1 milions el mes de desembre de l'últim any. Així ho anuncia l'Informe Econòmic del Futbol Professional 2015 que va ser presentar ahir per la Lliga en un acte en el que el president de l'organisme, Javier Tebas, va valorar molt positivament la situació, explicant que els ingressos del campionat espanyol han augmentat en un 12,3 per cent.

Entre el desembre del 2012 i el mateix mes del 2015, la reducció del deute dels clubs amb l'Agència Tributària i les Hisendes Forals ha estat del 55,2 per cent;?dels 643,1 milions d'euros a l'acabar el 2012 s'ha passat als 288,1 milions actuals, dels quals 278,3 corresponent al deute amb l'Agència Tributària i els 9,8 milions restants, a les administracions forals.

L'informe, elaborat per la Lliga, indica que per a la temporada 2019/2020 es calcula que els clubs professionals de futbol hauran cancel·lat tots els seus aplaçaments del deute, quedant un import «residual» que no superarà els 50 milions i que correspondrà al deute subordinat als clubs amb concurs de creditors.

Una de les entitats que ha contribuït a que aquesta situació vagi millorant és el Girona. No només perquè ara fa un any va sortir del concurs de creditors, sinó perquè aquest passat mes de març va abonar el primer pagament (al voltant d'uns 800.000 euros) per fer front al conveni. Aquest diu que cada mes de març fins l'any 2020, el club haurà de pagar aquesta quantitat per cobrir els pagaments acordats ara fa un any (uns 4,1 milions en total), tal i com es va pactar en el seu dia amb els creditors (Hisenda, Seguretat Social i d'altres empreses de serveis). No fer-ho es traduïria, automàticament, en la liquidació.

Els ingressos, cap amunt

Els clubs de Primera i Segona A, entre els quals es troben el Girona i el Llagostera, han vist com els seus ingressos han crescut un 12,3 per cent en l'últim any, arribant als 2.615,6 milions d'euros:?2.417,2 corresponent a la Lliga BBVA i 198,4, a la Lliga Adelante.

Davant aquest escenari positiu, el president Javier Tebas va assegurar que els club estan «complint amb èxit» la seva gestió econòmica i va anunciar que «la propera temporada encara serà millor». Tebas, acompanyat del director general de la Lliga Javier Gómez, i del president del Consell Superior d'Esports (CSD) Miguel Cardenal, va destacar també que «el futbol espanyol és admirat pels seus resultats i la seva fortalesa institucional». «Fa anys hi havia escepticisme, però els clubs s'han conscienciat i han guanyat aquesta competició. Per això cal reconèixer a tots els seus dirigents i responsables, que també són de Champions. L'any vinent serà encara millor. Fa quatre temporades ens mereixíem la crítica, però avui els clubs mereixen el reconeixement de tota la societat espanyola», afegia.