Aday Benítez i Cristian Herrera tenen més coses en comú de les que a primera vista s'intueix. Sí, tots dos són futbolistes i juguen al Girona, però encara hi ha més. Per una cosa o altra, a tots dos els uneix un vincle amb el Tenerife, el proper rival que visitarà Montilivi. I?tots dos el volen guanyar per fer un «pas important» en les aspiracions dels gironins de jugar el play-off o, fins i tot, d'intentar ascendir directes a Primera, una possibilitat que, si fa uns mesos semblava impossible, ara tampoc és una utopia.

Per començar, Aday va jugar a l'equip canari la temporada 2013/14 i va ser allà on va tenir l'oportunitat de debutar al futbol professional. «Encara queden molts jugadors d'aquella etapa i hi tinc algunes amistats amb les que, de tant en tant, parlo», recorda el vallesà, qui descriu el canari com «un rival molt fort» que dibuixa «una trajectòria similar a la nostra», pel que diumenge es viurà «un partit molt guapo». A?més, guanyar seria «molt important» i donaria un doble avantatge al seu equip:?«No només ens donaria molta força i moral, sinó que també ens permetria treure'ns de sobre un rival directe». Amb el Tenerife, Aday va jugar tan sols 13 partits (4 d'ells com a titular), encara que no guarda un mal record d'aquella temporada.

A?diferència del català, Cristian Herrera mai hi ha jugat, però s'ha enfrontat als tinerfenys un munt de vegades. Canari de naixement, va forjar-se a les categories inferiors del Las Palmas, el gran rival, i allò l'ha dut a viure un grapat de derbis fins que als vint-i-pocs anys va fer les maletes cap a Elx. «El meu equip de sempre ha estat el Las Palmas i al Tenerife m'hi he enfrontat moltes vegades a les categories inferiors. Ve un equip canari a Montilivi, sí, però vingui qui vingui se l'ha de guanyar. Necessitem els punts per al nostre objectiu i ho donarem tot per aconseguir-ho». L'atacant té molt clar que només podran fer-li «mal» a l'equip que entrena Pep Lluís Martí si «juguem com nosaltres sabem i som un equip seriós, començant pel porter i acabant per la davantera. Hem d'estar tots junts, com ho hem fet fins ara». I Cristian Herrera, qui té unes quantes coses en comú amb Aday, calca el punt de vista del seu company de vestidor:?«Guanyar no només ens donaria tres punts, sinó que també ens permetrà deixar més enrere un rival directe».

«Signo ara fer el "play-off"»

Mirar cap amunt s'ha convertit en la rutina habitual del Girona d'aquestes últimes setmanes i més ara que l'equip té assegurada la permanència a la Segona Divisió A. Aday, optimista de mena i motivat per la bona ratxa de l'equip, té molt clar que toca guanyar el Tenerife per encarar amb garanties els dos propers desplaçaments consecutius (Còrdova i Elx). «Se'ns dóna molt bé jugar a fora, però pot passar de tot. Millor guanyar a casa i ja veurem què passa», diu. I?sobre les opcions d'ascens, és dels que es mulla:?«Tant de bo pugem directes. Però ara mateix signaria fer el play-off».