Pablo Machín s´ha passat mitja temporada clamant a la justícia. Cada cop menys, però aquesta era una constant en els primers mesos de la competició. Estava fart de veure com el seu Girona feia més mèrits que el rival de torn però la pilota, capritxosa com ella sola, no tenia ganes d´entrar. Demanava que la sort, d´una vegada per totes, els somrigués; que el futbol fos més just amb ells. Aquest discurs s´ha anat suavitzant i ara, si bé encara no es deixa endur per l´eufòria, ha abandonat aquella rutina que l´acompanyava cada cop que entrava a la sala de premsa. Fins ahir. De nou, la famosa «justícia» va sortir de la seva boca. Aquest cop, per reclamar un lloc al play-off. I com més aviat, millor. Perquè per a Machín, el Girona «ha fet mèrits suficients» durant moltes setmanes per ser-hi d´una vegada per totes. Creu, a més, que aquesta jornada és una «gran oportunitat» perquè així sigui. Sí, té molt clar que el Còrdova és un «rival molt perillós» que compta amb una plantilla «experimentada» i jugadors de moltíssima «qualitat». Però també és conscient que donar un cop sobre la taula a un «rival directe» ajudaria, i molt, a deixar els gironins en places privilegiades per primer cop aquesta temporada.

«Encaro aquest proper partit com una oportunitat per entrar d´una vegada per totes en les posicions de promoció per les qual estem lluitant des de fa molta temps», deia Machín, justificant-se amb la «magnífica trajectòria» que ha fet que el Girona només hagi perdut un partit en tota la segona volta. «Queden molt pocs partits i crec que seria de justícia que per fi entréssim en aquestes places. Sóc conscient que costa molt, perquè hi ha molts equips similars a nosaltres. Però hem fet mèrits suficients per ser-hi, com a mínim, alguna vegada. Ha arribat la nostra hora i per sort, ho ha fet en les jornades en què es decideix la competició».

Així s´expressava ahir durant la roda de premsa prèvia al duel de demà al camp de Còrdova, en la qual, entre d´altres coses, recordava que «tenim molt poc a perdre i molt a guanyar» en un tram final de temporada en què el Girona hi arriba de menys a més. El que ell considera tot un avantatge. «Venim amb menys tensió de la que teníem l´any passat o també de la que poden tenir equips que estan a dalt de la classificació des de fa temps. Tots aquests equips, si perden la seva plaça de privilegi, perdran molt més. En canvi, passaria a l´inrevés amb nosaltres», deia. I deixava ben clar que, tot i voler «guanyar» a terres andaluses, el gran objectiu és poder acabar la temporada entre els sis primers: «Segueixo ­signant fer el play-off. Ja sigui guanyant els dos partits que vénen (Còrdova i Elx, tots dos a domicili) com també perdent-los i després sumant victòries en les jornades que queden. Mai, abans d´un partit, signo un resultat que no sigui la victòria. Això és que el que buscarem».

Un rival de Primera

Guanyar és la intenció i el gran objectiu, però Machín sap que no serà gens fàcil puntuar a Còrdova, un rival que «quan va venir a Montilivi semblava llançat cap a Primera i ara el tenim per darrere». «Competir» és el que vol que el sorià que facin demà els seus homes, tot i que hi troba un handicap que els pot jugar en contra: «Ens enfrontarem a un excel·lent equip, que disposa de molt bons futbolistes. Més del 90 per cent de la seva plantilla té experiència a la màxima categoria i també en ascensos», va valorar.