Deia divendres Pablo Machín que ja va sent hora que el Girona entri en posicions de play-off. Que pels mèrits que està realitzant de l'equip en aquesta segona volta seria "de justícia" acabar la jornada entre els sis primers classificats. Potser sí que té raó però abans primer caldrà resoldre favorablement "la gran oportunitat" que se li presenta aquest vespre a l'Arcángel contra un altre rival directe. És cert que l'equip va llançat i que és el conjunt més en forma de la segona volta però el dèficit de punts que arrossega encara de la primera, li està impedint escalar encara més posicions a la classificació. El repte d'avui és majúscul, perquè si el Girona és capaç de treure un bon resultat, farà un nou pas endavant en el seu camí i entrarà per primer cop en els llocs de play-off d'ascens, gràcies als resultats d'ahir. Per intentar-ho, Machín té les baixes d'Aday i Mas per lesió. Tampoc han viatjat a Còrdova per decisió tècnica Felipe Sanchón, Jairo, Alcaraz i Llonch.

Caldrà veure si Machín opta per repetir la parella atacant Mata-Lekic o bé torna a l'equip Cristian Herrera. Aquest és un dels dos dubtes que hi ha a l'onze titular. L'altre és saber si Borja García podrà enfrontar-se d'inici al seu exequip. El mitjapunta madrileny va jugar el curs passat a Primera amb el Còrdova i també anteriorment deixant un bon record. Si Machín es decanta per Borja, Granell podria ser el sacrificat. La lesió d'Aday farà que segurament Machín segueixi fent confiança al carril dret a un Javi Álamo poc vistós les últimes jornades.

A banda d'intentar assaltar un estadi que, si bé enguany s'ha convertit en una ganga l'any passat veia partits de Primera, el Girona té avui novament el repte de jugar amb la pressió d'enfrontar-se a un altre rival directe a qui no pot concedir absolutament res. La gran dinàmica ha fet que l'equip hagi acaparat un munt d'elogis darrerement i això, de vegades, és perillós. Tot i això, Machín no considera la pressió un factor que pugui descentrar els seus. "Nosaltres venim en bon estat de forma. Competim molt bé i competint sempre tindrem opcions d'aconseguir la victòria", destacava. En aquest sentit, el tècnic traslladava tota la pressió al rival, un Còrdova que fa set jornades que no guanya com a local. El conjunt andalús ha canviat com un mitjó respecte al que semblava anar com un coet a Primera quan va imposar-se a Montilivi (1-2) al desembre passat. La davallada a la taula dels andalusos fa que el seu tècnic, José Luis Oltra, asseguri que en cas de derrota, es quedarien "pràcticament descartats" per entrar al play-off. L'entrenador valencià té les baixes per lesió de Víctor Pérez i per sanció de Nando. El silenc Dalmau va quedar fora de la llista de convocats per decisió tècnica.

Sense cap mena de dubte, el potencial del Còrdova són el seu pòquer de jugadors ofensius: Fidel, Andone, Xisco i Pedro Ríos. Entre tots quatre han marcat 40 dels 50 gols que duu l'equip aquesta temporada. El gran perill és sens dubte el romanès Andone, autor de 18 gols i que lluita pel pitxitxi amb Sergio Léon. Malgrat l'arsenal ofensiu, una de les debilitats dels andalusos són els gols encaixats, ja que en'han rebut 49, només un menys dels que han marcat. "Tenen diversos luxes a la plantilla. Crec que és un equip que té ingredients per estar a la Primera Divisió. Més del 90% té experiència a la màxima categoria i en ascensos. Competirà molt bé, segur", avisa Machín.