Té 47 anys i encara tota una carrera per davant, però José Luis Oltra pot presumir de comptar amb un currículum d'allò més envejable al futbol professional del nostre país. Ha estat 14 temporades al capdavant d'un equip, entre Primera i Segona B;?s'ha assegut a una desena de banquetes diferents, acumula més de 450 partits i ha viscut en primera persona dos ascensos a la màxima categoria, dirigint el Tenerife i el Deportivo de la Corunya. Poca broma. Amb tot això, ha tingut temps i de sobres, d'enfrontar-se al Girona. Curiosament, el rival que el visita demà i una de les seves víctimes favorites.

El català és el quart equip que més vegades s'ha creuat al camí del preparador valencià. Fins ara, Oltra s'ha enfrontat 12 vegades als gironins. Les mateixes que l'Albacete, una menys que el Nàstic (13) i no gaire lluny de l'Hèrcules (17), l'encarregat de liderar aquesta particular classificació. Així doncs, una dotzena de cops, el tècnic s'ha hagut de veure les cares amb el Girona. De resultats n'hi ha hagut de tota mena, però majoritàriament, Oltra s'ha acabat quedant amb la victòria. Concretament, la meitat de les vegades (6). No ha estat mai capaç de guanyar un equip set vegades, així que el Girona és, juntament amb Mallorca, Las Palmas, Sabadell i Nàstic, els que més cops ha derrotat.

La primera vegada que ho va aconseguir va ser a Segona A, un any que el valencià mai oblidarà. A?la primera volta del curs 08/09, el mateix en què els catalans tornaven després de mig segle a la categoria d'argent, el Tenerife d'Oltra aconseguia un clar 4-1 a l'Heliodoro Rodríguez Pérez. A?la segona volta, un 0-1 a Montilivi permetia als canaris ascendir a Primera de manera matemàtica. Poques temporades més tard van arribar dues victòries més:?al capdavant del Deportivo de la Corunya, un contundent 5-1 a la Copa del Rei i també triomf a la Lliga per 3-2, a l'estadi de Riazor. El cinquè resultat que juga al seu favor va caure fa un parell d'anys. Va ser durant la primera volta de l'exercici 2013/14;?aquest cop, Oltra era entrenador del Mallorca i els balears es desfeien d'un Girona que estrenava entrenador (Javi López) amb un clar 2-0 a l'Iberostar Estadi. L'última victòria ha arribat aquesta mateixa temporada. Abans de l'equador del calendari, el Còrdova visitava Montilivi i com molts equips, se n'emportaria els tres punts:?1-2.

Sis triomfs són bastants, però no sempre tots els resultats han acompanyat un Oltra que també sap el que és abaixar el cap contra el Girona. Sense anar gaire lluny, el curs passat va caure derrotat contra els blanc-i-vermells de Pablo Machín. Va ser també a Montilivi, dirigint un Recreativo de Huelva que acabaria prescindint dels seus serveis. El partit va acabar amb un clar 2-0 gràcies als gols de Granell i Felipe Sanchón. Al capdavant del Deportivo de la Corunya, també va perdre a l'estadi gironí. Va ser a finals del mes de març del 2012, en el debut de Javi Salamero a la banqueta local:?1-0, amb un gol de Jandro de penal. Cal remuntar-se més d'una dècada enrere per trobar dues ensopegades més. Totes dues van produir-se l'any 2004, però en temporades diferents. La primera, el curs 2003/04, quan entrenava el Castelló a la Segona Divisió B i amb un incontestable 1-5 a Castalia. Pocs mesos més tard (2004/05), ja al capdavant del Llevant B, el Girona el sorprenia al seu propi estadi per la mínima:?0-1, diana de Caballero.

La resta de resultats són dos empats. Un 0-0 a Montilivi entre el Girona i el filial del Llevant aquella mateixa temporada. I un 1-1 també a terres gironines entre l'equip català i el Castelló (2003/04). El gol dels locals el va fer Diego Ribera.