Dimecres al migdia. Part final de l'entrenament del Girona i, en un mal gest, Carles Mas nota com el seu genoll dret el deixa fora d'un tram final de temporada en què l'equip blanc-i-vermell vol lluitar per l'ascens a Primera Divisió. «Ell mateix ho va notar de seguida, va sentir el "crec" i a la nit ja les sensacions era dolentes i les proves han acabat de confirmar els pronòstics», explicava ahir el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, parlant d'una lesió greu que obligarà el central de Banyoles a passar pel quiròfan i el tindrà entre sis i vuit mesos apartat dels terrenys de joc. I és que el diagnòstic és dels que fan angúnia només de llegir: Ruptura completa del lligament encreuat anterior, ruptura del menisc intern i impacte ossi per mecanisme de rotació a la cara interna de fèmur i tíbia. El resum és que a Carles Mas se li ha acabat la temporada i no podrà tornar a jugar fins passat Nadal ja entrat ?l'any 2017. «Té un any més de contracte amb nosaltres i en aquest sentit ha d'estar molt tranquil. El que ha de fer ara és recuperar-se bé sense angoixar-se i segur que la temporada vinent, quan ja estigui recuperat, ens podrà tornar a ajudar», s'afanyava a deixar clar ahir Quique Cárcel donant per descomptat que el Girona estarà al costat de Carles Mas en la seva recuperació. El central de Banyoles va renovar el passat estiu fins al juny del 2017 amb el club de Montilivi.

Una ressonància magnètica a Barcelona, Hospital General de Catalunya, va confirmar els trencaments i ahir al matí Carles Mas va tornar a ser revisat pels doctors, Antoni Mora del Río (Girona FC) i Sergi Sánchez (hospital Sagrat Cor de Barcelona) que van establir el procés a seguir. En les tres properes setmanes, Carles Mas farà un tractament per desinflamar el compartiment intern del genoll i el lligament lateral intern. Posteriorment, el central passarà pel quiròfan per a la reconstrucció del lligament encreuat anterior amb tendons dels isquiotibials i sutura del menisc intern. Després començaria el període de recuperació i tractament de fisioteràpia que acabaria allargant la seva baixa fins aquest termini d'entre sis i vuit mesos. «És una llàstima perquè en Carles (Mas) és un jugador jove, amb moltes il·lusions i que ara veu com se li ha acabat la temporada», insistia ahir Quique Cárcel.

La lesió de Carles Mas deixa Pablo Machín amb una única alternativa específica, Richy, als tres centrals que s'han consolidat com a titular: Kiko Olivas, Pedro Alcalá i Florian Lejeune. Un dels laterals, Pablo Maffeo, també es pot adaptar a la posició de central però Carcel té clar que «tant de bo no s'hagués lesionat en Carles, és un contratemps amb què no comptàvem, tot i que encara tenim quatre centrals purs i algun jugador més que es pot adaptar a aquesta posició».

En aquesta Lliga Carles Mas ha jugat cinc partits, quatre sortint com a titular, amb un total de 331 minuts.