El Girona no ha estat en llocs de play-off d'ascens en tota la temporada. Aquest vespre però aquesta dada pot trencar-se si l'equip és capaç de guanyar, l'empat també serviria perquè l'average particular amb l'Oviedo és favorable, al camp del Còrdova. Ningú diu que sigui fàcil malgrat les set jornades que encadenen sense guanyar a l'Arcángel, però l'embranzida que duu el Girona aquesta segona volta convida tothom a ser optimista. Ambiciós, que diuen al vestidor blanc-i-vermell. A més a més, els resultats d'ahir van acompanyar en part. Sobretot el del Llagostera que va derrotar l'Oviedo a Palamós (2-0) amb dos gols de Natalio. També es va deixar punts l'Osasuna al Sadar davant un altre equip en descens com el Ponferradina (0-0). Aquests dos marcadors fan que el Girona pugui superar navarresos i asturians i fer un bon estrip a la classificació si és capaç de guanyar el Còrdova. Tampoc va ser dolent l'empat entre Tenerife i Elx (1-1) que allunya els canaris però fa que els il·licitans empatin a 55 punts amb el Girona. Qui no va fallar va ser el Nàstic de Tarragona, que amb el triomf a Almeria (1-2) ha dormit segon a l'espera del que faci aquest migdia l'Alabès a Mendizorrotza contra el Valladolid.

Pel que fa a la part baixa de la classificació, el Llagostera va fer un pas de gegant cap a la permanència amb la victòria contra l'Oviedo (2-0). El triomf permet als d'Alsina retallar tres punts a l'Almeria i dos al Ponferradina, que ara estan empatats a 40 punts. També en té 40 el Mallorca que avui disputa una autèntica final al Carlos Belmonte contra l'Albacete. Les esperances de salvació continuen ben vives a Llagostera gràcies a la bona dinàmica que l'equip està mostrant a Palamós. El calendari, en aquest sentit, somriu als gironins que de les cinc jornades que tenen n'han de jugar tres a casa. El proper compromís serà el proper cap de setmana novament al Palamós-Costa Brava contra el Còrdova (diumenge 17.00).

A banda del duel entre el Còrdova i el Girona l'Arcángel, de l'Alabès i el Valladolid a Vitòria i de l'Albacete-Mallorca, la jornada es completarà avui amb els partits entre el Saragossa i el Bilbao Athletic a la Romareda i el Mirandés-Osca a Anduva. Els aragonesos, rivals dels gironins pel play-off tenen en principi un duel assequible contra el cuer a casa.