Aquesta temporada, el Girona premia el millor jugador del mes per votació popular a través de les xarxes socials. La gent, siguin o no aficionats del club, van decidir que el blanc-i-vermell que més ha destacat aquest passat abril ha estat Pere Pons. I això que el de Sant Martí Vell tan sols havia jugat un parell de partits per culpa d'una lesió. Encara queden setmanes perquè s'acabi un maig que tot just ahir començava, però Pons, si més no fins ara, ha fet mèrits suficients per reeditar aquest mateix guardó. I no només això: el seu creixement continua sense tenir aturador i cada setmana ofereix un recital al qual Montilivi es comença a acostumar. Ahir, contra un Tenerife que va posar la por al cos a tothom, el 8 no només va mantenir la calma, sinó que va penjar-se l'equip a les esquenes per liderar, ell solet, una important, soferta i vital victòria.

Durant els 92 minuts que va durar el partit, Pere Pons va estar a tot arreu. Va anar de menys a més, signant una segona meitat de llibre en la qual va rebutjar pillotes, va tallar atacs del rival, va conduir contracops, va inventar-se jugades d'autèntic crac i va donar assistències que els companys no van saber aprofitar. El públic va reconèixer el seu esforç tot corejant el seu nom. "És molt bo sentir-se estimat i els ho agraeixo. És de pell de gallina. Et sents molt content i orgullós. Penses en el teu passat i tots els anys que fa que treballes al club. Que t'ho agraeixin així compensa i ara espero poder-los-ho tornar amb molts èxits", declarava el futbolista. Ell, com sempre amb la modèstia per davant, va negar que el d'ahir hagués estat el seu millor partit de la temporada. "He estat una mica desencertat amb la pilota. A la segona he pogut lluir més el meu aspecte: defensar, córrer i fer ajudes. Crec que ha estat un bon partit de tot l'equip, no només meu".

Mentre ell s'expressava a la zona mixta, Pablo Machín el valorava molt positivament a la sala de premsa. "L'he vist com és ell sempre. Un futbolista supersacrificat. Tàcticament ha sigut més disciplinat que d'altres vegades pel perill que té el Tenerife. Ens ha donat molt equilibri. No diré que és imprescindible, perquè Rubén Alcaraz ho ha fet bé quan ell no ha pogut jugar, però sí que és molt important".

Aquesta temporada, Pere Pons ha jugat 29 partits (tots ells com a titular) i un total de 2.530 minuts en els quals ha vist 6 targetes grogues i ha estat expulsat una vegada.