Pel que fa a la classificació, la derrota del Girona a Còrdova no va deixar grans diferències. Els gironins començaven la jornada a un punt de les places de play-off i la tanquen amb exactament la mateixa distància respecte al sisè classificat, que és l'Oviedo, amb 56 punts, després d'haver caigut a Palamós.

No obstant això la sensació és d'haver deixat escapar una bona oportunitat i d'haver donat vida a un rival al qual es podia haver deixat tocat. En el cas d'haver sumat la victòria, l'equip hauria escalat posicions i s'hauria situat dins la promoció però en la derrota, va donar peu a seguir en la mateixa situació i a donar oxigen al Còrdova, que feia temps que no sabia el que era guanyar a casa, i es va situar amb 55 punts, igualant els registres de l'equip de Pablo Machín.

De fet, els equips que tenen 55 punts són els primers que no entrarien a disputar el play-off si la temporada acabés avui. Girona, Còrdova, Elx i Alcorcón són els conjunts que resten a l'espera d'una ensopegada dels equips capdavanters per situar-se a la zona noble de la categoria. Però ells també han de complir si hi volen ser. El Leganés, tot i empatar, manté la primera posició amb 4 punts d'avantatge respecte al tercer i l'Alabès, segon, en té dos respecte el Nàstic, tercer. L'ascens directe pel Girona ja queda a set punts de distància, una posició que sembla pràcticament impossible d'atrapar a només cinc jornades del final de lliga.

El Llagostera, a 4 punts

Aquesta jornada sí, la victòria del Llagostera ha servit per reduir la distància amb els rivals directes que són fora de la zona de descens. Aquests són l'Osca, el Mallorca i l'Almeria, equips que han perdut aquest cap de setmana i han permès que els d'Oriol Alsina quedin a 4 punts de la salvació. El tall és als 40 punts i els gironins poden retallar encarà més les distàncies si el proper cap de setmana són capaços de derrotar el Còrdova a casa, allà on són més forts. Els d'Alsina són avant penúltims a la classificació amb 36 punts, amb els mateixos que l'Albacete, que va guanyar el Mallorca i manté opcions de permanència.