La recaiguda d'Aday Benítez la setmana passada contra el Tenerife ha suposat un maldecap prou gros per a Pablo Machín. El de Sentmenat va oferir uns grans minuts de joc durant el poc temps que va estar al terreny de joc abans de lesió. Amb el nou contratemps físic del barceloní, Machín s'ha quedat sense un dels jugadors més versàtils i que eren una alternativa clara a Javi Álamo al carril dret. Un fet sens dubte preocupant veient com el jugador canari ha anat perdent espurna i protagonisme les darreres setmanes fins al punt de perdre la titularitat contra el Còrdova. A l'Arcángel, Machín va donar l'alternativa d'entrada a un Sebas Coris que feia quatre mesos que no era titular. El de Tossa de Mar va signar un partit notable fins que el físic li va dir prou i va ser substituït precisament per Álamo. Machín no va voler responsabilitzar el canari del gol encaixat a l'Arcángel que va arribar per la seva banda i va repartir responsabilitats. Sigui com sigui, el bon paper de Coris a Còrdova i el fet que estigui fresc de cames en aquest tram final de temporada li dóna moltes possibilitats de tenir més protagonisme les últimes cinc jornades de Lliga.

En una temporada marcada per diversos problemes físics, Sebas Coris no ha trobat la regularitat que desitjava. Des de l'àrea esportiva es té molta confiança dipositada en el selvatà, de qui es creu que té un potencial enorme per explotar. El fitxatge d'Álamo, el reciclatge amb èxit d'Aday i la consolidació de Clerc a l'esquerra han deixat el de Tossa amb poc marge. Tot i això, Machín hi confia i no va dubtar a donar-li l'alternativa en un partit de màxima exigència com el de diumenge. Coris va guanyar la partida a un Álamo que va ser substituït en els darrers quatre partits (Lugo, Alabès, Albacete i Tenerife) abans de seure a la banqueta diumenge. El canari va començar com a indiscutible fins que una lesió de genoll el va obligar a passar per la sala d'operacions. Un cop recuperat va recuperar la titularitat i va tornar a agafar el nivell. Últimament, però, no troba la profunditat que necessita per a les seves galopades ni és tan precís en les centrades. Cal recordar que Álamo, tot i que no ha marcat cap gol, sí que ha repartit cinc assistències.

Sense el lesionat Aday, a banda de Coris i Álamo, Machín té també l'opció de Maffeo. El jove barceloní va arribar al mercat d'hivern com a solució per reforçar una banda dreta de la defensa sense cap lateral pur. Molt més defensiu que els altres, Maffeo ha aparegut en comptagotes fins ara. Això sí, ha complert amb nota en els minuts que li ha tocat jugar malgrat la seva inexperiència en l'alta competició sobretot a l'hora de collar els rivals per preservar un bon resultat.

Un altre jugador que ha utilitzat Machín aquesta temporada al carril dret ha estat Pol Llonch. Fitxat per aportar més competència al mig del camp, el barceloní va actuar al carril arran de la lesió de Javi Álamo però no va tenir continuïtat. De fet ha jugat tan sols cinc partits de titular i no participa des de la victòria a Saragossa a finals de març en què va jugar els últims 13 minuts. Malgrat que Machín ha elogiat sempre la seva professionalitat no sembla que Llonch sigui en aquests partits decisius una opció per ocupar la posició de carriler dretà.