Un gol de Pedro Ríos, de cap, a la segona part del partit a Còrdova de diumenge passat va acabar amb una de les millors ratxes d'imbatibilitat d'Isaac Becerra. El porter colomenc va estar-se 392 minuts sense encaixar cap gol, un fet sens dubte decisiu a l'hora de l'escalada de posicions de l'equip a la classificació. La solidesa defensiva del Girona és una de les grans virtuts de l'equip ja des de la temporada passada, en què el colomenc va encadenar també dues grans sèries de minuts sense rebre gols. L'exporter del Castella sempre ha repartit culpes entre tot l'equip i en especial la línia defensiva recordant com Lejeune ha salvat un parell de gols sobre la ratlla aquesta temporada. Becerra, que ja fa temps que s'ha consolidat com un dels millors porters de la categoria, continua sent el porter menys golejat de la Lliga amb només 27 per davant de Serantes (Leganés) amb 31. Aquesta jornada però, el repte serà de més dificultat per a Becerra ja que al davant hi tindrà el màxim golejador de la categoria, Sergio León. El davanter de l'Elx és el pitxitxi de Segona A i la gran amenaça ofensiva del conjunt il·licità, que té els mateixos punts que els gironins i lluita també per ser al play-off. L'exdavanter del Llagostera suma 20 gols per davant dels 18 d'Andone (Còrdova) i 17 de David Rodríguez (Alcorcón).

Durant molts partits, aquesta i les anteriors temporades, Becerra ha salvat el Girona de derrotes segures. El porter, un dels capitans de l'equip, és indiscutible per a Machín. Si fa no fa com Sergio León a Rubén Baraja. El tècnic de l'Elx s'ha encomanat aquesta temporada a l'estat de gràcia del davanter andalús que, amb els seus 20 gols, és de ben segur el gran secret de l'equip. Tant, que fins i tot a l'entorn del club es parla de Leóndependència quan el jugador no marca i l'equip no guanya. De fet, León ha marcat el 68% dels gols de l'Elx de tota la temporada (34) i quan no veu porteria, l'equip ho nota. En aquest sentit, León acumula ara tres partits sense marcar de manera consecutiva (Alabès, Albacete i Tenerife). A més a més, la passada jornada va fallar un penal a l'Heliodoro Rodríguez López tot i que el seu company Noblejas va aprofitar el refús del porter per fer l'1-1.

Diuen que les estadístiques hi són per trencar-les però els aficionats del Girona tremolen amb la que diu que Sergio León no ha estat mai més de tres partits sense marcar aquesta temporada. El cordovès ha tingut dues altres sèries de tres partits sense veure porteria i al quart no ha fallat. La primera va ser contra Oviedo, Llagostera i Mirandés i León la va tallar a l'Almeria en el triomf per 2-3. L'altra va ser amb Alabès, Albacete i Tenerife que va acabar-se precisament amb un gol de penal a Montilivi que va suposar la derrota del Girona (0-1).

Sergio León i Isaac Becerra no s'havien enfrontat mai entre si fins la temporada passada. Aleshores León, amb la samarreta del Llagostera, no va poder batre el porter gironí en cap dels dos partits en què blanc-i-vermells i blaugranes es van enfrontar.

L'experiència de Becerra amb els pitxitxis no és gaire satisfactòria des que és a Montilivi. De fet, dos dels tres últims màxims golejadors de Segona A ha aconseguit batre'l. A banda enguany de Sergio León, la temporada passada Rubén Castro li va fer dos gols en l'1-3 a l'estadi i en fa dues Charles (Almeria) també el va batre per partida doble en el partit de Lliga al Juegos del Mediterráneo (2-1) i n'hi va fer tres més al play-off d'ascens.

D'altra banda, el Comitè de Competició va desestimar les al·legacions presentades pel Girona per tal que li fos retirada la targeta groga que va veure Becerra al camp del Còrdova diumenge passat per tocar la pilota amb les mans fora de l'àrea. D'aquesta manera, el porter barceloní suma ja quatre targetes grogues i en cas de veure'n en aquests últims partits de Lliga una altra serà sancionat per acumulació. Tampoc va tenir perdó, el migcampista de l'Elx Javi Espinosa. El conjunt il·licità també va presentar al·legacions per intentar anul·lar la targeta que va veure el mitjapunta manxec per fingir un penal. El Comitè no n'ha fet cas i Espinosa no podrà jugar contra el Girona diumenge per acumulació de targetes. Així, Espinosa i Mandi, sancionats, a més a més del lesionat Hugo Fraile, són les baixes segures que tindrà el conjunt de Rubén Baraja per diumenge. La presència del bosnià Eldin Hadzic sembla complicada.

Finalment, el davanter canari cedit per l'Atlètic de Madrid a l'Elx, Héctor Hernández, treu pressió a l'equip amb vista al partit de dimenge. Héctor considera que si al final l'Elx no disputa la fase d'ascens «seria una llàstima però no pas una decepció». Contra el Girona, Héctor aposta per «ser segurs en defensa i al mateix temps atrevits en atac».