La igualtat és màxima. Passen les jornades, ja només en queden cinc pel final de la Lliga regular, i tot continua més embolicat que mai, amb 10 equips aspirant a les dues places d'ascens directe i a les quatre de play-off. El Girona, tot i la derrota de Còrdova, és setè i continua a un sol punt de l'objectiu. Machín ja va tornar a advertir ahir que això serà llarg i que «no es decidirà res fins els últims partits». L'entrenador va recordar que «en cada jornada hi ha enfrontaments directes i cada partit sembla una final però està clar que tots tindrem opcions fins a les dues últimes jornades, a no ser que no sumem res en les tres precedents».

El Girona es va agafar ahir un matí de relax amb una sessió de bàsquet a Palau. Aquest matí s'entrenarà a Montilivi i tot seguit, amb la llista de convocats anunciada, iniciarà el viatge fins a Elx, la següent parada d'aquesta aventura que hauria de dur els blanc-i-vermells al tercer play-off d'ascens a Primera d'aquesta etapa moderna a Segona A. Machín va admetre que la derrota de Còrdova els havia pogut afectar més perquè «ens havíem acostumat a guanyar». Feia dos mesos, des de l'1-0 a Almeria, que els gironins no es quedaven sense puntuar. El tècnic va afegir que «estem a un punt del nostre objectiu, hi ha molts equips, i tenim tantes opcions com la resta d'aspirants. El que hem de fer és seguir competint».

Preguntat si l'ascens directe ja s'ha escapat de manera definitiva (ara l'Alabès, segon, és a set punts), l'entrenador del Girona va reconèixer que «tampoc mai l'hem tingut gaire a prop» i va centrar-se en la seva recepta: «l'objectiu que tenim, i estic convençut que aconseguirem, és arribar amb opcions als tres últims partits i per això hem de fer bons els que venen ara. El més sensat és intentar atrapar la sisena posició, l'última que dóna dret al play-off».

Sobre l'Elx, el rival de demà, va dir que «som equips igualats a la classificació, semblants en moltes coses, com ara que costa fer-nos gol». També va parlar del gran perill dels il·licitants, el davanter Sergio León, pitxitxi de la categoria. «Els llestos diran que marcant León hi ha molt guanyat, però no és tant facil. Hem de tenir vigilància extrema sobre ell perquè les estadístiques ho diuen però no podem deixar ningú lliure. Tenen gent amb experiència en categories superiors i de qualitat contrastada. Qualsevol jugador de l'Elx pot marcar diferències».

Machín espera que Pere Pons es pugui entrenar avui després de no haver-ho fet des de dijous «més que res per precaució» per una molèstia als isquiotibials. L'entrenador va afegir que espera un Elx amb ganes de tenir més «la pilota» que no pas el Còrdova el cap de setmana passat. «Serà dificil generar-los ocasions. Voldran tenir més la pilota, juguen a casa, i segur que aspiren a portar la iniciativa del partit. Sobre el retorn de Cristian Herrera a Elx va dir que «no sé si estarà més motivat, ha entrenat bé, com sempre».