Cada temporada és un món, una història del tot diferent a l'anterior i que segurament tindrà ben poc a veure amb la següent. Hi ha lligues molt ajsutades i igualades; d'altres, que es decideixen aviat i amb alguns equips molt superiors a la resta. Per això, la Segona Divisió A les ha vist de tots colors. Això sí, l'emoció s'ha disparat des que fa sis anys es va implantar el sistema del play-off, cosa que ha permès que molts més equips hagin optat a l'ascens durant més jornades, fent que aquestes últimes lligues no hagin quedat decidides per la seva part alta fins a l'últim cap de setmana de la competició. L'actual és la sisena temporada amb la promoció vigent i el Girona té ganes de dir-hi la seva. Sap, però, que li cal fer un esforç extra en aquestes últimes jornades perquè, ara per ara, no té assegurada ni de bon tros la seva presència a les eliminatòries per pujar.

Primer, perquè a dia d'avui l'equip català és setè, té 55 punts i té la sisena plaça a un punt per sobre. I segon, perquè estadísticament, s'ha necessitat una puntuació mitjana més alta per poder jugar la promoció. Com a mínim, els de Pablo Machín necessitarien una desena de punts més (en queden 15 per disputar-se) per tancar el campionat entre el tercer i el sisè classificat. Això es tradueix en tres victòries i un empat, o més de tres triomfs. En aquests últims cinc cursos, la mitjana per fer la promoció ha quedat xifrada en els 65 punts, una xifra encara assumible per als gironins, que com a màxim aspiren a tancar la lliga regular amb 70.

Fa un any, el Saragossa era sisè amb 61 punts; en l'anterior, era el Còrdova el que ocupava la darrera plaça amb 66. Un curs abans (12/13), el Las Palmas s'hi classificava amb 66, pels 71 del Còrdova de l'exercici 11/12. En l'anterior, el primer en el que la promoció entrava en vigència, el Valladolid es va fer amb l'últim bitllet amb 66 punts. Només el Còrdova 13/14 va ser capaç de pujar a Primera.

La promoció encara és a l'abast i, encara que pot passar de tot, més difícil per no dir impossible sembla l'ascens directe. Perquè la segona plaça, de mitjana, es xifra en els 78 punts. I l'any passat els gironins, tot i fer-ne 82, s'hi van acabar quedant a les portes.