Qui pujarà a Primera? Quins equips jugaran el play-off? Van passant les jornades i la lliga encara el seu tram final, però respondre a totes dues preguntes és encara impossible. D'apostes se'n poden fer les que es vulguin, però ningú pot afirmar amb certesa quins seran els equips que ocuparan les sis primeres posicions de la taula un cop el campionat abaixi el teló. Es presenten, per tant, unes quatre últimes jornades apassionants i molt hi tindran a dir l'alt nombre d'enfrontaments directes que encara s'han de disputar. L'extrema igualtat d'aquesta Segona Divisió A fa que, a aquestes altures, no només no hi hagi res decidit, sinó que el gruix d'aspirants sigui encara prou considerable. Perquè des del líder Leganés fins al Còrdova, el desè classificat, tots ells tenen opcions i només els separen 10 punts. Amb més o menys freqüència, a cadascun d'aquests conjunts els espera algun partit d'alt voltatge en aquestes últimes setmanes de competició;?duels en els quals la victòria val per partida doble i en què el vencedor pot fer un pas de gegant per seguir aspirant a jugar l'any vinent a la Primera Divisió.

En total, són 9 els enfrontaments directes que es viuran d'aquí al primer cap de setmana del proper mes de juny. L'equip que, a priori, sembla tenir el calendari més complicat fins al final és el Nàstic. Els tarragonins són tercers amb 61 punts i tenen la promoció força ben encaminada, però encara els queden alguns obstacles considerables en aquestes últimes jornades. Per començar, aquest cap de setmana els grana visitaran el camp del Saragossa (4t), el seu immediat perseguidor. Un triomf local permetria als aragonesos escalar fins al tercer lloc i la derrota podria fer perdre més d'una posició als visitants. Pocs dies després, nova prova de foc per al Nàstic, que rebrà l'Osasuna (actual sisè classificat) al Nou Estadi. Aquest serà el mateix escenari d'un altre duel d'alt voltatge per acabar la lliga. En l'últim partit, els tarragonins jugaran contra l'Alabès. Els vitorians, a dia d'avui, comparteixen el lideratge amb el Leganés.

Un altre equip amb un calendari similar és l'Oviedo. Els asturians són cinquens i tenen 59 punts, així que no tenen ni de bon tros el play-off assegurat i atrapar l'ascens directe és gairebé impossible. La jornada vinent, rebran el líder Leganés al Carlos Tartiere. Una jornada més tard, els tocarà visitar l'estadi del Saragossa i en l'últim partit del campionat, s'enfrontaran davant el seu públic a l'Osasuna. Els navarresos són, a dia d'avui, sisens i marquen el tall de la promoció amb els seus 58 punts.

Menys protagonisme en aquests duels directes tindrà el Girona, que tot i així no se n'escaparà. Després de rebre el Mallorca aquest dissabte i de visitar dimarts vinent el camp del Valladolid, els de Pablo Machín se les hauran a Montilivi amb un dels equips que, a dia d'avui, encara tenen opcions de fer la promoció d'ascens. És l'Alcorcón, que visitarà l'estadi el diumenge 29 de maig. Els madrilenys són novens, amb 55 punts. Tot dependrà del que passi en els dos propers partits per saber si tant un equip com l'altre arribaran a aquesta cita amb possibilitats de lluitar pel play-off o si, en canvi, ja s'hauran acomiadat del somni.

Tots aquests duels directes han quedat ben repartits en les properes jornades, però serà en l'últim cap de setmana de lliga quan més se n'acumularan, de manera que es preveu un desenllaç d'infart, sobretot a la part alta del campionat. Amb data i hora encara per determinar, la darrera jornada comptarà amb tres partits amb majúscules entre equips que encara somien pujar de categoria. D'una banda, l'Alcorcón (novè) rebrà l'Elx (setè) a l'estadi de Santo Domingo. Uns quants quilòmetres més al nord, el Carlos Tartiere acollirà l'enfrontament entre l'Oviedo (cinquè) i l'Osasuna (sisè). Però el duel estrella, si tot segueix com fins ara, es viurà al Nou Estadi de Tarragona, amb un Nàstic (tercer)-Alabès (segon) que promet emocions fortes.