Ara fa gairebé un any, jugant-se l'ascens a Primera, el Girona veia com es quedava gairebé sense centrals per a l'última i decisiva jornada, a casa contra el Lugo. A?la greu lesió de Jonás Ramalho, se li sumaven les expulsions que Carles Mas i Richy Álvarez havien patit a Mallorca. Aquestes dues targetes vermelles potser no haurien evitat el fatídic gol de Caballero, però sí que van deixar a Pablo Machín gairebé sense efectius al darrere, obligant el sorià a fer experiments en el partit més important de l'any. Ara que s'encara de nou la recta final de la temporada i que el premi de fer el play-off segueix a l'abast, les sancions tornen a convertir-se en un dels perills a tenir en compte i que poden jugar en contra dels interessos dels gironins.

Per començar, aquest dissabte la victòria és una obligació per a un Girona que ve de sumar només un punt dels últims 6 possibles a domicili. Guanyar el Mallorca és indispensable per seguir aspirant a tancar la lliga entre els primers classificats. I l'equip ho haurà de fer amb un parell de baixes sensibles per culpa de les sancions. Una d'elles és la del migcampista Àlex Granell. El gironí, autor d'un autèntic golàs al camp de l'Elx, va veure al Martínez Valero la desena targeta groga de la temporada, així que rebrà el pertinent càstig del Comitè de Competició i haurà de descansar una setmana. Si res es torça, Machín té recanvis suficients per ocupar la seva plaça;?el tècnic disposa de diverses peces per acompanyar Pere Pons, com ho són Rubén Alcaraz, Eloi Amagat i Borja García.

Recurs per Alcalá

La de Granell podria no ser l'única absència. A?Elx, el central Pedro Alcalá va ser expulsat de manera injusta i, en un principi, també hauria de descansar. El club, però, ha decidit presentar un recurs a la Federació per la segona de les dues targetes grogues que va veure el de Mazarrón, així que el seu càstig no està confirmat. Si finalment no pot jugar, el seu lloc l'ocuparà Richy Álvarez.

A?part, també cal anar en molt de compte amb aquells jugadors que, a dia d'avui, estan apercebuts de sanció. N'hi ha més d'un i, en cas de veure una groga més, causarien baixa. És el cas de Florian Lejeune (ha vist 14 targetes), Rubén Alcaraz (n'acumula 4)?i el porter Isaac Becerra (també n'ha vist 4 fins ara).