Són moltes les coses que han funcionat aquest 2016 des que el 2016 va aixecar el teló. Tanmateix, hi ha un mal endèmic que sembla perseguir aquest Girona des de fa mesos. Amb el pas de les setmanes ha anat millorant, però és evident que a l'equip li falta quelcom en atac. I no serà per efectius, perquè en aquest aspecte el vestidor en va sobrat. Passat el mercat d'hivern, l'overbooking d'atacants ha estat una evidència a Montilivi. Ha augmentat la qualitat i també la competència, però la millora ha les xifres ha estat més aviat tímida. És cert que els 42 marcats fins ara no és una mala xifra i que hi ha equips força pitjors en aquest aspecte, com també que els davanters no hi han contribuït de manera decisiva i el gol, a Girona, està ben repartit. Això fa que Machín, cada setmana, no les tingui totes a l'hora d'escollir la seva parella de davanters. Perquè en té a grapats i, possiblement també, perquè cada set dies decideix de nou en funció del rival i del rendiment més recent. Això ha fet que, durant aquesta segona volta, els gironins comptin amb un atac ple de parelles de ball.

En es 17 jornades d'aquest segon tram de calendari, Machín ha fet jugar fins a 5 duples diferents d'inici a la davantera. Cap d'elles ha aguantat durant durant més de 3 jornades consecutives i tard o d'hora, el cos tècnic sempre ha apostat per variar-ne alguna peça. Algunes de les duples han funcionat prou bé, mentre que d'altres vegades, el rendiment no ha estat l'esperat. Saber per qui apostarà aquest dissabte contra el Mallorca, per tant, no és gens senzill.

Si Machín decideix ser continuïsta, farà jugar d'entrada a Cristian Herrera i Jaime Mata, la parella que més ha jugat d'inici en aquesta segona volta. Fins ara, tots dos han sortit a l'onze plegats en 7 ocasions. Amb tots dos al camp d'entrada, el Girona s'ha acabat apuntant 13 dels 21 punts que hi ha hagut en joc. Una bona puntuació, tot i que el seu rendiment no s'ha traduït en una xifra de gols massa alta. Només 2, i tots ells en el mateix partit:?a Saragossa. Aquesta parella és l'única que ha sigut titular tres jornades consecutives i això ha passat en dues ocasions (contra Osca, Oviedo i Llagostera, i també davant el Saragossa, Osasuna i Lugo).

Si el tècnic opta per fer retocs, podria decidir-se per la segona parella amb més participacions:?la formada per Cristian Herrera i Dejan Lekic. Han coincidit 5 cops a l'equip titular, acumulen 3 gols i amb ells els gironins s'han adjudicat 7 punts de 15 possibles. En contra hi juga que, amb Cristian i Lekic d'entrada, el Girona ha encaixat les dues derrotes d'aquesta segona volta (als camps de l'Almeria i el Còrdova).

La dupla més productiva i que més bons resultats ha donat fins ara ha estat la formada per Dejan Lekic i Jaime Mata. Des que la lliga va arribar al seu equador, que tots dos han saltat d'inici només 3 vegades, en les que mai s'ha perdut aconseguint 7 punts de 9. A?més, la productivitat ha estat prou alta:?entre tots dos han marcat 4 gols.

En aquesta segona volta, també han coincidit d'inici Lekic amb Jairo al camp del Numància (1-1, gol del serbi) i el propi Jairo amb Felipe (victòria contra el Bilbao Athletic).