La progressió de Pere Pons els darrers anys no passa desapercebuda per ningú. Els últims partits del migcampista de Sant Martí Vell han fet posar dempeus un Montilivi que ja coreja el seu nom amb tot just 23 anys mentre a ell se li posa la pell de gallina a dins del terreny de joc. Entre l'afició blanc-i-vermella hi ha el convenciment que Pere Pons tard o d'hora farà el salt a Primera però també la il·lusió que aquest pas pugui ser amb el Girona. En aquest sentit, ahir el diari As anunciava que Pons ja té dues ofertes d'equips de la màxima categoria que el pretenen incorporar aquest estiu. Des del club gironí, tanmateix, no hi ha cap coneixement de cap proposta per fitxar el jugador. És més, la intenció, després de millorar-li i ampliar-li el contracte fins el 2018 ara fa uns mesos, és que Pons continuï al Girona. «No tinc cap constància de res i cap equip m'ha trucat. És la primera notícia», deia ahir Cárcel.

Una altra cosa ben diferent i en la qual el Girona poc hi podria dir seria que un equip vingués a Montilivi amb la clàusula del jugador. Aquí, no hi hauria res a fer i Pons volaria, això sí, deixant un bon grapat de cèntims a la caixa. Si no és així, Pons no marxarà perquè Cárcel ja avisa que no pensa obrir cap negociació. «No entrarem a negociar amb ningú perquè és un futbolista que ens interessa. El meu punt de vista és que en Pere serà jugador del Giorona l'any que ve. Té dos anys més, està content i considera que encara ha de millorar», diu. En aquest sentit, Cárcel aposta pel Girona i pels passos endavant que està fent el club els darrers mesos. «Aquí tenim un projecte ambiciós i volem que sigui un jugador important l'any que ve», subratlla.

El Girona va revisar el contracte de Pons poc després de renovar també fins el 2018 els d'Àlex Granell i Aday Benítez que acaben el proper 30 de juny. Tot i això, sobre la taula de Cárcel encara hi ha unes quantes carpetes pendents, en dues de les quals la hi comença a haver pols perquè fa temps que no s'obren. Són els casos de Mata i Becerra, que malgrat tenir la proposta de renovació del club gironí l'acord és lluny per no dir gairebé impossible. «Jo no dono ningú per perdut. Estem en una bona situació i ells saben que si el Girona pugés segur que es voldrien quedar. Si no, potser voldrien marxar», explica Cárcel. Els casos d'Eloi i?Felipe encara estan pendents de resoldre. Amb Eloi hi podria haver hagut avenços en les converses.

Canvis al filial

La mala dinàmica del filial a Primera Catalana ha fet que el Girona hagi decidit a tres jornades pel final de la competició destituir l'entrenador Nacho Castro. L'escollit per fer-se càrrec de l'equip i intentar evitar el descens en les tres finals contra L'Escala, Mataró i Lloret (rivals directes) és Javi García, fins ara tècnic de l'Infantil A. García és un exjugador gironí que va jugar amb el Recreativo a Primera (2002-03) i amb una àmplia experiència a 2a A i 2a B amb el Lleida, Recre i Granada. L'any passat, García va dirigir l'Atarfe de la Tercera andalusa. Abans havia treballat al cos tècnic del Granada a Primera ajudant d'Anquela, Fabri, Abel i Alcaraz.

El Girona B ocupa posicions de descens directe a 2a Catalana i a causa dels possibles descensos compensats té molt coll amunt la permanència. Ara mateix la salvació directe la marca el Mataró que té 40 punts, 3 més que els gironins. El filial (37 punts) encara té per davant el Lloret que amb 39 estaria salvat perquè ara mateix és el millor cinquè per la cua dels dos grups. Ara bé, si Olot i Pobla de Mafumet perden la categoria i no hi ha cap ascens català de Tercera a Segona B la situació es podria complicar encara més amb els descensos compensatoris.