La pilota no entrava, els rivals feien mal la primera vegada que arribaven, s'encaixaven gols fatídics al descompte, i les bones sensacions pel que fa al joc que oferia el Girona no servien de res. Aquesta va ser la tònica general de tota la primera volta per part d'un equip que venia de quedar-se a les portes de Primera i que a l'estiu s'havia reforçat amb jugadors de nivell per tornar a intentar ser a dalt. Els mals resultats feien que l'equip navegués per la part baixa de la classificació i que els més pessimistes comencessin a patir per mantenir la categoria. Objectivament no els mancava raó perquè tan sols l'empat a Mallorca en el temps afegit (1-1) va evitar que els de Pablo Machín passessin les vacances de Nadal en posicions de descens. Aquell gol de Kiko Olivas després d'un servei des de la cantonada va suposar, i més vist amb perspectiva, un autèntic punt d'inflexió per a un equip que és un altre aquesta segona volta. El Girona ha canviat com de Doctor Jekill a Mister Hyde i ha passat de lluitar per esquivar el descens a estar immers de ple en la batalla per entrar al play-off.

De ben segur que Kiko Olivas no s'imaginava que aquell gol salvador valdria un impuls tan extraordinari com el que li ha suposat al Girona. «Era un parti important i complicat per nosaltres perquè la primera no va ser gens satisfactòria. Vam marxar amb males sensacions», reconeix. El central d'Antequera, però, admet que arran d'aquell empat el Girona és un altre. «Des d'aquell dia tot l'equip ha fet un esforç molt gran. Vam tornar molt bé de vacances i tots ens vam endollar. La segona volta està sent molt bona i tant de bo ho sigui encara més». Aquell dia l'Ono Estadi, el Girona hi arribava amb l'aigua al coll. També ho feia el Mallorca que, a diferència dels gironins, no va saber redreçar el seu rumb i continua a tocar dels llocs de descens. «Anaven passant els minuts i només pensàvem a empatar i si hi havia temps, guanyar. El meu gol va servir per empatar i no entrar en descens, que era l'important», diu Olivas. El defensa format al Màlaga considera que el smèrit no va ser únicament seu per fer el gol. «Tot l'equip ens vam posar les piles, els resultats van arribar i tot va passar a funcionar millor», considera.

L'última sèrie d'un punt de sis possibles ha rebaixat una mica el clima d'ill·lusió que hi havia a l'entorn. Des del vestidor però, les sensacions continuen sent les mateixes i l'ambició igual de gran. En aquest sentit, Kiko Olivas és del parer que caldrà esperar fins ben bé l'última jornada per saber quins equips s'enduran el premi. «No es poden fer càlculs perquè nosaltres ja hem passat unes quantes setmanes a prop però seguim a dos punts. Mai se sap. Ens hem de centrar a guanyar els nostres partits i si entrem al play-off, perfecte. Per mi que fins a l'últim partit no es decidirà res», considera. En aquest sentit, el proper partit és dissabte contra un Mallorca que necessita sumar per escapar-se del descens. «S'hi estan jugant molt i voldran guanyar aquí per anar més desfogats les últimes jornades», diu Olivas, autor de quatre gols fins ara aquesta temporada.

Si avui el Comitè de Competició no estima les al·legacions del Girona, Pedro Alcalá no podria jugar dissabte. La baixa del murcià s'afegeix a la de Mas, lesionat de gravetat al genoll, i a la de Marcelo, que va marxar a l'UCAM fa unes setmanes. Això ha deixat únicament Richy com a central a la recambra. «Hi ha companys de sobres per ser competitius. En Richy ho va fer fenomenal i en Pedro només estarà fora una setmana», assenyala.