El defensa del Mallorca Eduard Campabadal va dir ahir que el desig de l'equip és assegurar la permanència «com més aviat millor» i va assegurar que la plantilla veu ara, a la fase final del campionat, «més a prop la permanència». «Hem passat dificultats tota la temporada i ara veiem a prop la salvació; físicament estem molt bé», va dir.

Campabadal va admetre que aquest any el Mallorca ha estat més fort a l'Iberostar Estadi, però que vindran al camp del Girona demà «a guanyar». «Si el triomf no arriba, també seria important sumar un punt, ja que es tracta de puntuar per estar més tranquils», va dir.

Alfredo Ortuño torna demà a Girona. Ara ho farà vestint la samarreta del Mallorca; per Fires, coses del futbol modern, ja hi havia jugat amb el Saragossa. El retorn d'aquest davanter murcià a l'estadi sempre és notícia perquè, segurament, de la mateixa manera que gràcies al penal de Kiko Ratón el club va evitar una catàstrofe el 2010, els seus gols en la segona volta de la campanya 2013/14, sobretot els de la penúltima jornada a Ponferrada, van ser determinants per continuar a l'elit. El segon entrenador del Girona, Jordi Guerrero, ja era al club en aquella època, fent de col·laborador de Pablo Machín, un altre dels artífexs d'aquell èxit gairebé miraculós. Segons explica, de cara al partit de demà, cal tenir clar que «Ortuño és molt perillós, però en atac el Mallorca disposa de gran potencial, tot i ser el segon equip menys golejador de la lliga, amb homes com Arana, "scar Díaz, Brandon, Salomao o Colunga. No ens podem centrar només en ell».

El retorn d'Ortuño a Montilivi és una bona oportunitat per recordar el seu aterratge a Girona. Amb Oriol Alsina a la direcció esportiva, l'equip s'havia encallat i va arribar al Nadal 2013/14 en posicions de descens després de perdre, precisament, a Mallorca en el debut de Javi López, que substituïa Ricardo Rodríguez. Ni aquest tècnic ni els fitxatges d'hivern, entre ells Ortuño, van poder en primera instància refer el rumb d'un Girona que caminava cap a Segona B. Després d'un 4-0 a Sabadell Alsina va gastar l'últim cartutx canviant López per Machín. I es va obrar la revifada, amb el davanter murcià de gran referent i l'actual sistema 3-5-2 d'inspiració tàctica.

«Qualsevol ajuda era bona en aquells moments. Havíem tingut molts problemes en punta en la primera volta per les lesions, Bordas, havia estat molt sol, i Ortuño va entrar a l'equip amb molt bon peu». En 20 partits va fer 9 gols, suficients com perquè un futbolista que uns mesos abans militava a Segona B a La Hoya Llorca fitxés a final de temporada per un Primera, el Granada, on amb prou feines va tenir oportunitats. «Tot el que tocava es convertia en gol. Va ser clau per a la permanència, tot i que també haig de destacar el pas endavant de la defensa i les grans actuacions de Becerra. És un noi treballador i humil, que va arribar a Girona desil·lusionat del futbol, fins i tot s'havia plantejat deixar-ho, i aquí va trobar l'oportunitat de posar-se al mapa», destaca l'ajudant de Pablo Machín.

D'entrada el paper de salvador no estava reservat pas per a Alfredo Ortuño, que al gener s'havia presentat com un complement d'altres reforços d'hivern amb més nom, com Tato o Bruno Herrero. A l'hora de la veritat, però, l'únic que va rendir a la gespa, i encara sort, va ser l'ara futbolista del Mallorca. De fet, va debutar amb gol, contra l'Eibar a l'estadi (1-1) i va tancar la seva estada al Girona fent dos gols vitals a Ponferrada (1-2) en la penúltima jornada i obrint el camí de la victòria en el darrer partit contra el Deportivo, on el triomf era inexcusable (3-1) per a la salvació.

Guerrero defineix el jugador murcià com «un gran rematador». Dissabte passat va donar la victòria al Mallorca contra el Tenerife amb un golàs de cap «molt semblant a un de clau que va fer al Castella aquella temporada 2013/14, que representava l'empat, després d'un servei de banda d'Ivan López». «Va bé de cap, té la porteria entre cella i cella, i malgrat que és esquerrà, també va bé amb la dreta. I a més és bona persona. Jo sempre el voldria tenir al meu equip», reflexiona el membre del cos tècnic gironí. I això que Guerrero admet que, d'entrada, quan el van veure al primer entrenament, amb Machín i els preparadors físics no els va acabar de fer el pes. «Té una manera molt particular de córrer, però de seguida vam canviar d'opinió i ens vam adonar que hi havia un futbolista de potencial».

L'ajudant de Pablo Machín considera que Girona i el Girona ofereixen als jugadors les condicions ideals per poder-hi triomfar. Per això, diu, aquí han reactivat la seva carrera o l'han disparada davanters com Despotovic, Benja, Acuña o, la temporada passada, Sandaza. Segons Guerrero «som un club familiar i la gent s'hi sent a gust. És molt important estar bé a la feina». El tècnic considera el partit contra el Mallorca «el més important» dels quatre que resten de lliga i afirma que tota la plantilla creu en la classificació pel play-off.