Cristian Herrera trepitjarà per primera vegada com a rival aquesta tarda la gespa del Martínez Valero per enfrontar-se a l'Elx, l'equip que el va acollir el 2013 amb 22 anys.

Per al davanter del Girona serà sens dubte un duel especial sobretot perquè el seu pas per l'Elx li va suposar un gran impuls a la seva carrera. Tant, que va passar, en menys d'una temporada, d'estar jugant a Tercera amb el filial del Las Palmas a debutar a Primera amb els il·licitans. Tancada l'etapa a l'Elx arran del descens administratiu del club a Segona A, l'estiu passat Herrera va apostar fort per l'Almeria. El jugador va forçar la seva sortida aprofitant els impagaments que acumulava el club.

Les coses, però, no van anar com s'esperava i al mercat d'hivern va aterrar a Montilivi, on l'esperaven amb els braços oberts. Al Girona hi va encaixar bé només arribar i de seguida va enamorar Machín amb la seva velocitat i capacitat de sacrifici. La seva assignatura pendent és el gol, però no es capfica i està convençut que acabarà arribant. I és que de gols, sempre n'ha fet. Només cal veure com es va passejar per Segona B amb l'Il·licità, amb qui va fer 13 dianes en 14 partits que li van valer el salt a Primera. A la màxima categoria, el seu olfacte golejador va disminuir amb escreix (4 gols en 47 partits). Tampoc va tenir sort amb l'Almeria, amb qui tan sols va poder fer dos gols a la Copa del Rei (en 13 partits totals). Això sí, els gols els hi va fer a l'Elx al Juegos del Mediterráneo en el 3-3 que es va decidir a favor dels andalusos des del punt de penal.

Aquesta tarda, el canari intentarà tornar a fer complir la màxima del gol de l'ex ara al Martínez Valero i amb la samarreta del Girona. Caldrà veure, però, si Pablo Machín li fa confiança i el manté a l'onze titular. A Còrdova hi va ser, però venia de dues jornades com a suplent a favor de Mata i Lekic. Amb Sobrino a punt, la competència s'ha disparat en aquest tram final de Lliga per als davanters gironins.

La gran temporada que va fer amb l'Il·licità a Segona B li va valer a Herrera fer el salt al primer equip de l'Elx, de la mà de Fran Escribá, en la temporada 2013/14. El 24 de novembre de 2013 va tenir el debut somiat a l'elit, amb gol inclòs, fent el de la victòria dels seus davant del València (2-1). La diana va arribar tot just en la primera pilota que tocava, després que Escribá l'hagués fet saltar al camp a deu minuts del final per intentar desembussar el duel. En la temporada 2014/15 el seu rendiment va disminuir, amb l'Elx a Primera. Amb el descens administratiu va deixar el club l'estiu passat rumb a Almeria, des d'on aquest gener va fer el salt a Girona.