Un gol de penal de Cristian Herrera, quan tot just s'havia jugat un minut i mig de la segona part, ha donat tres punt vitals al Girona, que avui dorm cinquè, en zona de «play off» d'ascens, i ha deixat tocat el Mallorca, que segueix una setmana més sense certificar la salvació. L'equip de Machín ha ofert una imatge força gris i ha acabat demanat l'hora, però tot i això ha pogut guanyar i seguir amb totes les opcions de fer la fase d'ascens a Primera.

La primera ocasió del partit no ha arribat fins passat el quart d'hora. Ha estat Borja García qui, en un servei de córner, ha intentat buscar el gol olímpic, però la pilota ha tocat al travesser. Ha despertat el Girona en l'equador de la primera part, i Lekic, de cap, hauria pogut avançar els catalans, però la defensa visitant ha pogut intervenir enviant la pilota a corner.

El partit transcorria sense gaires accions perilloses. Hi havia molta creació al centre del camp, però ni Girona ni Mallorca eren capaços de ser efectius a partir de la línia de tres quarts. En el minut 33, Yuste ha hagut de tirar-se a terra per evitar que la passada de la mort de Pere Pons acabés a les botes de Lekic, que només havia d'empènyer a gol. I el Mallorca replicaria cinc minuts després amb un remat llunyà de Sissoko, que ha sortit desviat.

El guió del partit ha canviat en la primera jugada després de la represa. Yuste ha fet caure dins de l'àrea Borja García i el col·legiat ha assenyalat la pena màxima. Cristian Herrera ha enganyat completament Wellenreuther i ha posat l'1-0 al marcador. El gol ha rebaixat l'ansietat local i els de Pablo Machín han anat sentint-se cada vegada més còmodes sobre el terreny de joc.

El Mallorca ha intentat reaccionar, però sense massa idees ni efectivitat. Fernando Vázquez ha mogut la banqueta i ha passat a jugar amb dos davanters per buscar l'empat, però el duel estava sent el reflex de la mala temporada ofensivament parlant dels balears. En el minut 77 de partit ha arribat l'ocasió més clara del Mallorca en tot el partit, però Becerra ha tret una mà espectacular per evitar l'empat en un cop de cap d'Ortuño dins de l'àrea que havia desviat un jugador local.

En els últims minuts, el Girona ha esperat tancat a darrere el seu rival que, amb tota l'artilleria, buscava l'empat amb pilotes llargues als seus puntes, però entre Richy i Lejeune han allunyat tot el perill balear.

Fitxa tècnica:

1 - Girona: Becerra; Javi Álamo (Maffeo, min.73), Kiko Olivas, Richy, Lejeune, Clerc, Pere Pons, Eloi Amagat (Rubén Alcaraz, min.53), Borja García, Cristian Herrera i Lekic (Sobrino, min.69).

0 - Mallorca: Wellenreuther; Campabadal, Yuste, Aveldaño, Joan Oriol (Company, min.80); Damià, Sissoko, Salomao (Brandon, min.61), Pereira (Acuña, min.67), Lago Junior i Ortuño.

Gols: 1-0: Cristian Herrera (penal), min.47.

Àrbitre: Cordero Vega (Comitè Càntabre). Ha mostrat targeta groga als locals Álamo (min.49), Borja García (min.63), Pere Pons (min.75) i Maffeo (min.94), i als visitants Yuste (min.46), Brandon (min.75) i Aveldaño (min.76).

Incidències: Montilivi, 5.316 espectadors.