Montilivi va registrar ahir la millor entrada de la temporada. 5.613 espectadors a la grada i, en moments puntuals, cridaners com si el camp fos ple. Com quan el quart àrbitre va aixecar el cartell per anunciar que s'afegirien tres minuts. S'observa una tendència a l'alça en les últimes setmanes (en l'anterior duel a casa, contra el Tenerife, van ser 5.300 espectadors) però a un ritme molt més lent que en altres temporades, quan sovint l'afició despertava en funció d'allò que s'hi estava jugant l'equip. Fa un any, a aquestes alçades, Montilivi tampoc s'omplia, però ja feia temps que registrava entrades de 7.000 o 8.000 espectadors. El 24 de maig de 2015, el derbi contra el Llagostera va dur 8.700 persones al camp.

La Lliga que el Barça va guanyar la setmana passada ha estat la menys celebrada a Girona en anys. Fins i tot potser en dècades. Sembla com si l'afició blaugrana estigui ja massa acostumada a guanyar. Passa el mateix als aficionats del Girona? Lluitar pel play-off, quan ja se n'han disputat dos i has tingut l'ascens a Primera a tocar, no representa prou al·licient? Ahir a Lleida, en el primer partit d'una fase d'ascens a Segona A que requereix passar tres eliminatòries el Camp d'Esports va reunir 11.000 persones. Segurament allà enyoren el que havien tingut. I més ara que el club que van haver de refundar torna a estar tocat pels problemes econòmics.

És de suposar que diumenge que ve, contra l'Alcorcón, es tornarà a batre el rècord d'aficionats de la temporada. Sobretot si es puntua a Valladolid. El club ofereix entrades a preu reduït i en regala una a cada abonat. És l'hora de tornar al camp. Contra un rival, a més, a qui els gironins tenen la mida presa a Montilivi, en una jornada que pot ser clau per acabar assegurant la promoció.