Després d'una primera volta amb moltes més ombres que llums i flirtejant excessivament amb el descens, el Girona s'ha situat a manca de tres jornades en posicions de play-off d'ascens a Primera Divisió. Una situació que ha arribat després d'una excel·lent segona volta i també perquè els rivals directes comencen a mostrar símptomes de flaquesa. La victòria per la mínima contra el Mallorca. Jugadors i aficionats celebraven aquesta dada tot i que amb la prudència per bandera s'estimaven més esperar a conèixer els resultats d'ahir.

Per aquest motiu ahir tothom va estar enganxat a la ràdio o al mòbil per seguir les evolucions dels dos rivals directes que disputaven el seu partit, l'Osasuna i l'Oviedo. La derrota dels asturians a Almeria (3-1) va fer que finalment i després de 39 jornades, el Girona entrés per primera vegada en posicions de play-off. O el que és el mateix, a manca de tres jornades per al final de la competició regular, els de Machín depenen d'ells mateixos per guanyar-se un bitllet per a la promoció d'ascens a Primera Divisió.

La tarda va començar d'allò més bé amb un ràpid 0-2 al Sadar que feia que els aficionats gironins es freguessin les mans. Els navarresos, però, van poder capgirar el marcador amb un gol al darrer minut de Mikel Merino (3-2). Totes les esperances quedaven en una derrota de l'Oviedo a Almeria. El gol de Linares a la segona part (0-1), començava a fer perdre la fe d'acabar la jornada entre els sis primers però els andalusos, en l'estrena de Fernando Soriano com a entrenador, van capgirar el marcador per acabar superant els asturians per 3-1.

La victòria contra el Mallorca de dissabte (1-0) en un partit lleig i gris però d'allò més pràctic, va fer que els de Pablo Machín trenquessin la ratxa de dues jornades sense guanyar (1-0 a Còrdova i 1-1 a Elx). A més a més, confirmava la solidesa dels gironins que amb ben poc han demostrat ser capaços de resoldre partits encallats com contra els balears, Tenerife o Alabès a Montilivi. La bona dinàmica es manté i a més a més el fet de veure's entre els escollits pot suposar un punt extra de moral per als jugadors blanc-i-vermells. En aquest sentit, els de Machín viatgen avui mateix cap a Valladolid per jugar demà al José Zorrilla. El conjunt castellà, amb 49 punts, encara no està salvat matemàticament després de la victòria ahir de l'Almeria. Tot i això, la dinàmica amb Alberto López a la banqueta no és cap meravella i fa jornades que l'equip s'ha deixat anar una mica.

Els duels directes

Aquesta jornada intersetmanal pot no definir encara del tot els bitllets pel play-off però sí que pot deixar algun dels aspirants sense opcions. En aquest sentit, el fet que hi hagi alguns duels directes pot afavorir els interessos dels gironins. Entre els partits destacats hi haurà el que enfronti el Nàstic i l'Osasuna o l'Oviedo amb el Leganés. A més a més, l'Alcorcón rebrà un Tenerife que encara somia poder-se colar entre els sis primers. Auquests dos partits també poden perfilar definitivament la lluita per l'ascens directe on sembla que el Leganés comença a perdre pistonada. Els madrilenys són ara segons i marquen l'ascens directe amb 65 punts. El Girona, amb 59, ho té pràcticament impossible perquè la diferència de gols particulars la té perduda amb els de Butarque.

Després de visitar Pucela, els de Machín rebran diumenge l'Alcorcón a Montilivi (20.00) i tancaran la Lliga a El Toralín contra un Ponferradina que s'hi pot estar jugant la permanència a la categoria.