«Arribar a les últimes tres jornades amb opcions». Aquesta era la idea que Pablo Machín s´ha encarregat de repetir setmana rere setmana, des de fa un munt de temps, i sembla que el seu equip li ha fet cas. Amb només tres partits per davant, el Girona s´ha plantat al play-off per primer cop en tota la temporada. Fer la promoció és el gran i «ambiciós» objectiu i, per tant, sortir-ne no entra als plans. Per tant, ratllar la perfecció en aquestes últimes finals que queden és obligatori, començant aquest vespre al camp del Valladolid. Tres punts sempre és millor que un, i amb aquesta premissa i ben pocs dies després de saldar el duel amb el Mallorca amb victòria, toca treure forces d´on sigui i esgarrapar un resultat millor que Oviedo, Alcorcón, Còrdova i Elx, els immediats perseguidors. Com més rivals es deixin enrere, millor. Però com recordava ahir Machín «fa temps que dic que depenem de nosaltres mateixos i ara sabem que si guanyem els partits que queden estarem allà». Allà, al play-off.

En les dues últimes sortides, a Còrdova i Elx, les sensacions van ser molt millors que els resultats. Ara, el que prima és sumar. Machín, com tot l´equip, es conforma a guanyar sense brillantor, però sap el tècnic que si es va a Pucela a fer turisme el més normal és tornar amb les mans buides. «Vull que estiguem concentrats, sense donar facilitats al rival. Així podrem competir amb garanties on sigui, també a Valladolid», deia el tècnic. Tot i que el rival d´avui és quinzè, té 49 punts i en té 6 de marge respecte al descens, a l´expedició ningú se´n fia ni un pèl dels d´Alberto López, que vénen de perdre a Tenerife (3-1) i que segurament voldran refer-se d´aquesta ensopegada. «Estan gairebé salvats i seria molt difícil que baixessin. Ara bé, són professionals i vondran fer-ho bé, sobretot jugant davant la seva afició. Voldran reivindicar-se».

Malgrat advertir de la velocitat de les dues bandes i també de l´experiència de la majoria dels jugadors del conjunt rival, a Machín, com sempre, el preocupa principalment el seu equip. I sabent que encara una setmana frenètica, amb tres partits en pocs dies, el sorià és partidari de les rotacions. «Sempre he dit que tinc una plantilla competitiva i ho he de corroborar amb fets», deia ahir, assegurant que «dosificar» alguns jugadors entra en els seus plans. Alcalá i Granell, que van ser baixa contra el Mallorca, tornaran a l´onze. Maffeo segurament ocuparà el lloc de Javi Álamo a la banda dreta i caldrà veure si Rubén Alcaraz hi entra o no. A dalt, Mata té números per tornar (i més si Lekic no ha viatjat). L´acompanyarà Rubén Sobrino o Cristian Herrera.

Mojica és l´únic dubte

El Valladolid va entrenar-se ahir a la tarda i va fer-ho sense Johan Mojica. El colombià arrossega encara molèsties per culpa d´un fort cop al peroné i és l´únic dubte del tècnic, Alberto López.