Jairo Morillas va ser, amb tota probabilitat, un dels jugadors més destacats de la irregular primera volta del Girona. Cedit per l´Espanyol, després de rebentar registres a la Segona Divisió B, ben pocs s´esperaven que l´andalús es convertís en el pitxitxi de l´equip amb només 19 jornades;?bàsicament, perquè l´afició s´esperava que la banqueta fos l´hàbitat natural d´un jugador que, en teoria, partia amb desavantatge davant homes com Felipe, Mata i Sobrino. El de Gilena no només va col·leccionar minuts, sinó que va anar augmentant el seu registre golejador fins plantar-se a les 6 dianes. Una d´elles, precisament, va servir per derrotar el Valladolid a Montilivi (1-0)?en el primer partit del 2016. Però si el canvi d´any va servir perquè el Girona es transformés per a bé, a Jairo li ha tocat viure una metamorfosi en sentit contrari.

Ha anat perdent el protagonisme, els seus números s´han estancat i ha vist com la resta de davanters li han anat passant pel davant. Ja sigui per unes desafortunades declaracions en què posava en dubte la política de fitxatges a l´hora d´incorporar més davanters a l´hivern, com també per una lesió que el va apartar durant un mes. El cas és que Jairo no és titular des del mes de gener i només ha jugat 6 partits en tota la segona volta. Alguns ja ni es recordaven d´ell fins que ahir, Pablo Machín va decidir incloure´l a la convocatòria. «És un davanter més de la plantilla, però darrerament li ha costat més entrar per culpa d´una lesió. En tot aquest temps no se li ha oblidat marcar gols, que és el que més el caracteriza. Crec que encara ens pot aportar coses. Tenim un vestidor molt competitiu en què tots poden tenir oportunitats», deia ahir el tècnic del seu davanter.

I si Jairo és la principal novetat de la llista, la gran absència és la del també atacant Dejan Lekic. El serbi no té cap problema físic i Machín en justificava ahir la seva baixa amb un simple «és per decisió tècnica, sense més». També es quedaven fora de l´expedició Felipe i Coris, convocats contra el Mallorca. Les altres absències són les de Pol Llonch i el lesionat Carles Mas. Aday tampoc reapareixerà, però el vallesà, com a mínim, ahir ja es va entrenar amb la resta dels seus companys després de deixar enrere una lesió que va patir ara fa tres setmanes. A?banda de Jairo, les altres dues novetats a l´expedició són les de Pedro Alcalá i Àlex Granell, que tornen després de sanció.