Molts dels clubs de la Segona Divisió A estarien encantats de poder comptar a la seva plantilla amb atacants de la mida d'"scar Díaz, Alfredo Ortuño, Lago Junior, Javi Acuña i Ferran Corominas. Amb més o menys edat i unes o d'altres qualitats, tots aquests atacants compten amb prou bon currículum per ser a l'agenda de diversos equips. El Mallorca podria presumir de tenir-los a tots a la seva plantilla. Però una cosa és disposar d'ells i una d'altra, ben diferent, és que el rendiment sigui l'esperat. Perquè tot i comptar amb tanta pólvora, el cert és que a Palma l'aposta no els ha acabat de funcionar. Ja no només és l'equip en general que no rutlla, sinó que l'atac no ha donat els resultats esperats.

Amb tot això, el Mallorca té el trist privilegi de ser el segon equip de tota la Lliga que menys gols ha marcat en les 38 jornades disputades fins ara. Són 34 gols, el que es tradueix en menys d'una diana per partit. Un registre baixíssim, només superat pel Bilbao Athletic, cuer de Segona A?i l'únic que ha certificat el seu descens de categoria. El filial basc n'ha anotat 30, tan sols 4 menys. A?més, la ratxa no convida massa a l'optimisme, perquè els de Fernando Vázquez tan sols han vist porteria una vegada en els útims 270 minuts de la competició.

I?és amb aquesta targeta de presentació amb la que aquest dissabte es presentaran a Montilivi. Allà s'hauran de veure les cares amb el Girona, que ostenta la millor defensa de tot el campionat i que compta amb Isaac Becerra, l'actual Zamora de la competició. Els gironins només han rebut 28 gols en 38 partits, superant els registres del Leganés (31) i també de l'Alabès (32). Els blanc-i-vermells han encaixat en les últimes dues jornades de manera consecutiva (un gol a Còrdova i un altre a Elx), però al seu favor juga una altra dada:?només han rebut dues dianes en els darrers 450 minuts de la competició.

La gran amenaça per a Becerra i companyia serà la d'un vell conegut:?Alfredo Ortuño. El de Iecla acumula 11 gols des de principi de temporada. 7 d'ells els va marcar a la primera volta amb el Saragossa i els 4 restants des que és futbolista del club balear.