Les coses clares. Pablo Machín sabia de sobres que ahir, com ja fa alguna altra setmana que passa, el Girona no va oferir el seu millor repertori. Dissabte passat, després de despatxar el Mallorca per la mínima a l´estadi (1-0), ho disfressava ressaltant l´ordre, el saber estar i la valentia dels seus homes, que van saber defensar un marcador al seu favor. Ahir, amb el play-off en joc i al camp d´un Valladolid que ben poc ja tenia a dir aquesta temporada, no li va quedar més remei que admetre la falta d´arguments dels seus. «No ha estat el nostre millor partit», va confessar, alhora que deixava clar que en cap cas el seu equip havia merescut marxar de Pucela amb els tres punts sota el braç.

«Reconec que, pel que s´ha vist al terreny de joc, el punt que ens emportem és el més just. No hem generat prou ocasions com per dir que mereixíem la victòria», deia. Si més no, va afanyar-se a maquillar-ho una mica, destacant el potencial del seu adversari i recordant que el Valladolid és «un equip amb una gran plantilla i fet per pujar a Primera que, per circumstàncies, no li han acabat d´anar tan bé les coses com s´esperava». Afegia també que «sabíem que no seria gens fàcil guanyar aquí» i que «si no hem estat del tot fins també ha estat perquè el rival ens ha complicat les coses». Amb tot, no va amagar que «hem generat poc però l´ocasió més clara del partit ha estat la de Mata amb una bona aturada de Kepa».

Amb tot el que hi ha en joc i després de colar-se en places de promoció per primera vegada en tota la temporada, per a molts el 0-0 d´ahir és una passa enrere d´un Girona que avui mateix podria perdre la seva plaça de privilegi depenet d´altres resultats. Malgrat això, Machín era ahir del parer de mirar endavant i de ser positius. «Podem estar més contents o més disgustats, però és el que hi ha. Estic convençut que encara depenem de nosaltres. Necessitem guanyar a un rival directe com ho és l´Alcorcón aquest proper diumenge i després anar a Ponferrada amb l´única idea que la victòria ens donarà l´oportunitat de jugar el play-off per pujar a Primera.

Lejeune «no pinta bé»

Sense massa informació per donar detalls, Pablo Machín poc podia dir sobre la lesió que va obligar Florian Lejeune a abandonar el terreny de joc als primers minuts. «No pinta bé», s´afanyava a informar, admetent també que «si té alguna cosa greu, és molt difícil que pugui jugar més aquesta temporada». En no saber quant de temps el francès haurà ­d´estar de baixa, el tècnic també va lamentar que aquest contratemps pugui afectar el futur més immediat del jugador: «Si és tan greu com ­temem, el podria limitar a ­aconseguir tot allò que s´ha guanyat a pols aquestes dues temporades, que és tenir l´oportunitat d´estar a un club de renom com ho és el City. A ell li feia molta il·lusió i a nosaltres també. Sempre desitgem el millor a tots els futbolistes que passen per aquí».