Pedro Alcalá no jugarà contra el Mallorca. Així de clar. Si hi havia algun bri d'esperança, aquest va quedar del tot esquinçat ahir a mitja tarda, quan el Comitè de Competició es va pronunciar, confirmant el càstig d'un partit al central de Mazarrón. De res han servit les al·legacions presentades pel Girona, que esperava un gest de l'organisme, deixant sense efectes la segona de les dues targetes que Alcalá va veure al camp de l'Elx i que l'àrbitre, Eiriz Mata, li havia mostrat «per fer una entrada a un adversari en la disputa de la pilota, de manera temerària».

Segons l'escrit que va presentar el Girona a la Federació, acompanyat de la pertinent prova videogràfica, el murcià en cap moment enderrocava al rival, sinó que es limitava a jugar la pilota. Malgrat l'intent, no hi ha hagut perdó i Alcalá ha estat sancionat. La decisió no ha acabat d'agradar a Montilivi. Existeix l'alternativa de recórrer ara a Apel·lació, una via que el club estudiarà durant el dia d' avui.

En aquesta ocasió hi ha hagut menys sort del que va passar unes setmanes enrere. En la jornada 24, Dejan Lekic va ser expulsat contra el Nàstic per doble groga i les al·legacions del Girona van tenir el seu efecte. Competició va considerar que l'àrbitre d'aquell partit, Figueroa Vázquez, s'havia equivocat i va anul·lar una de les dues amonestacions. En aquell mateix partit, Jaime Mata també va veure targeta (era la cinquena) i també es va recórrer amb idèntica fortuna. No van anar tan bé les coses una setmana més tard. Després de jugar a Osca (jornada 25), noves al·legacions. En aquest cas, per anul·lar la targeta vermella que Florian Lejeune havia vist per «produir-se de forma violenta contra un adversari, empentant-lo i fent-lo caure sense que la pilota estigués en joc». Competició va mantenir la vermella i el francès va ser sancionat amb un partit.