Tres dies. Això és el que li ha durat al Girona gaudir del privilegi de viure en llocs de play-off d'ascens. L'1-0 de dissabte passat li va permetre tancar la jornada 39, per primera vegada aquesta temporada, entre els sis primers, amb la mala fortuna que per davant hi havia l'única jornada intersetmanal del curs. Els gironins, amb l'empat de dimarts a Valladolid, ja eren conscients que feien curt perquè per seguir en la seva privilegiada posició necessitàven que fallessin Saragossa i Oviedo, que juguen avui, i un Còrdova que ahir va complir amb contundència al camp del Mirandés. Amb el 0-3 d'ahir l'equip de José Luis Oltra suma 61 punts, un més que els gironins, i se sitúa sisè, empatat amb l'Alcorcón i l'Osasuna, que va caure a Tarragona gràcies a un gol de Naranjo en la recta final. Una victòria, la del Nàstic, que beneficia el Girona perquè d'aquesta manera, passi el que passi avui, el play-off només estarà a un punt de distància.

La igualtat continua sent màxima però poc a poc a la part alta de la classificació les coses es van aclarint. L'Alabès pot fer avui, si derrota el Bilbao Athletic, un altre pas cap a l'ascens directe i tot apunta que l'altre plaça se la jugaran el Leganés, que juga a Oviedo venint de perdre per sorpresa a Butarque contra l'Osca, i el Nàstic, provisionalment segon gràcies al triomf d'ahir. Qui no pugi directe d'aquests dos equips anirà, efectivament, a la promoció, per a la qual encara quedarien tres llocs més. Alcorcón, Osasuna i Còrdova, amb 61 punts, Girona i Saragossa (pendent del seu partit d'avui a Osca), amb 60, i Oviedo (a falta de rebre el Leganés aquesta nit, amb 59, serien els sis aspirants. La meitat s'enduran el premi i els altres hauran de començar per força les vacances el proper diumenge 5 de juny. Tot i el pas enrere que ha representat pel Girona sortir de les places d'ascens tot just tres dies després d'haver-hi entrat, els enfrontaments directes que encara queden i la igualtat que hi ha fan pensar que si els de Machín guanyen els dos partits que els resten (Alcorcón i Ponferradina) tenen molts números de disputar la promoció.

Si ahir els aficionats del Girona tenien la mirada posada en el Mirandés-Còrdova, avui els focus estaran posats en l'Oviedo-Leganés i en l'Osca-Saragossa. Als de Montilivi els convindria que els seus dos rivals directes ensopeguessin i que, d'aquesta manera, es poguessin mantenir per sobre. Un dels avantatges que té l'equip gironí és que amb la majoria de rivals amb els què lluitarà per tres llocs de play-off hi té l'average guanyat. És el cas de l'Oviedo i el Saragossa, ara situats immediatament per sota, però també de l'Osasuna i qui sap si l'Alcorcón, rival diumenge que ve. Amb l'únic que la diferència de gols particular està perduda és amb el Còrdova.