A l'estiu, n'hi havia molts que tenien coll avall que la present seria una temporada plena de patiment i que escapar del descens es convertiria en l'únic objectiu factible per al Girona. Era el que tocava. La muntanya russa en què s'havia convertit el dia a dia d'aquest equip no convidava a plantejar-se una altra possibilitat. Si es venia de fer una campanya excel·lent en què l'ascens s'havia esfumat a l'últim segon, estava escrit que ara tocava un curs del tot a la inversa.

Els primers mesos servien per donar la raó a tots aquells que així s'ho pensaven, però la trajectòria ascendent de l'equip, que ha estat capaç de fugir de la part baixa per lluitar per objectius més ambiciosos, fa que a dia d'avui, a les portes del mes de juny, Machín i els seus tinguin opcions ben reals d'acabar jugant el play-off d'ascens a la Primera Divisió. L'única manera d'arribar-hi és guanyant aquest vespre l'Alcorcón (20.00 hores), un rival directe, per aplanar el camí i aparcar la resta d'emocions per a la setmana vinent, a Ponferrada.

La segona volta dels gironins ha estat notable, ratllant l'excel·lent. D'aquell partit a Palma per tancar el desembre en el que es va evitar caure en les últimes quatre posicions, molt han canviat les coses. Una ratxa més que positiva ha fet que l'equip s'hagi plantat a les portes de les últimes dues jornades de Lliga a la vuitena posició, amb 60 punts i a només un de la promoció.

Les matemàtiques diuen que fer el play-off no només és a les mans del Girona, però a Montilivi tothom està convençut que sumant els últims 6 punts que hi ha en joc, el bitllet serà per als de Machín. "Segueixo pensant que depenem de nosaltres mateixos. No tothom pot guanyar els dos partits que queden i a més, hi ha enfrontaments directes", diu el sorià. I així mateix ho pensen els seus jugadors.

Per tant, superar l'Alcorcón (cinquè classificat, amb 61 punts) és obligatori. Més, després de venir de Valladolid amb un agredolç empat sota el braç (0-0) i d'haver mostrat darrerament una imatge que dista dels arguments positius que aquest equip havia col·leccionat en les anteriors jornades. "Als últims partits no hem estat com abans. Espero el millor Girona i és l'hora de lluir la velocitat, màgia, oportunisme i concentració defensiva. Si ho tenim tot, guanyarem i tindrem encara opcions de pujar a Primera", assegura un Machín qui es planteja la cita amb alguna baixa.

Florian Lejeune, lesionat a Valladolid, està descartat; tampoc arriben Carles Mas (lesió) ni Rubén Alcaraz (sanció). En canvi, Aday serà dubte fins a darrera hora. El vallesà ha deixat enrere les molèsties que arrossega des de fa prop d'un mes i caldrà veure si està a punt per entrar o no a la convocatòria. Amb la idea de "fer jugar els millors", Machín ja ha anunciat que hi haurà "canvis" respecte a l'onze que va jugar a Valladolid. Maffeo té números de seguir a la dreta i Clerc de fer-ho a l'esquerra; a l'eix, jugaran els únics centrals disponibles: Alcalá, Richy i Kiko. Pere Pons és intocable i caldrà veure quins seran els seus acompanyants. Granell o Eloi pugnaran prt un lloc, mentre que Borja sembla que jugarà per darrere els puntes. A dalt, mil i una opcions i només dues places: Cristian pot tornar a l'onze, mentre que caldrà veure si és Mata o Lekic el 9 pur que escull el tècnic.

L'Alcorcón, que mai ha guanyat a Montilivi, arriba a la cita amb l'única baixa del romanès Razvan, sancionat. El dubte és saber si Muñiz farà jugar Fede Vega o Nelson al lateral dret.