Si el divendres Pablo Machín tenia coll avall que calia guanyar els dos últims partits de lliga per fer el play-off i que per aconseguir-ho la millor recepta era recuperar el bon futbol mostrat durant gairebé tota la segona volta, amb el 2-0 d'ahir i la imatge que l'equip va oferir el sorià va quedar satisfet per partida doble. El resultat, però sobretot les sensacions positives que els gironins van transmetre, fan que el sorià sigui "optimista" de cara al transcendental duel d'aquest dissabte a Ponferrada, on té molt clar que "al final el futbol ens donarà el que mereixem" en forma de classificació per jugar la promoció.

"Teníem clar que per guanyar havíem de ser aquell Girona que durant moltes jornades s'havia vist a Montilivi. I hem ofert una bona versió. Ho hem fet bastant bé, sobretot perquè hem perdut poques pilotes, fent un bon joc de posició. El gol de Sobrino ha estat clau perquè després de l'1-0 hem sabut competir fenomenal", analitzava el tècnic, content amb la resposta de l'afició. "Teníem l'oportunitat d'enganxar el nostre públic i ho hem fet. La gent ha estat fonamental, ens ha ajudat a donar el plus més d'esforç que tan complicat és de treure a aquestes alçades de la lliga".

Es va mantenir fidel al seu pensament de les últimes jornades i va subratllar la importància d'haver pogut escalar posicions en una segona volta brillant fins plantar-se a la part alta de la taula. "Hem corroborat que depenem de nosaltres mateixos per jugar el play-off. Seré reiteratiu i pesat, però hem de recordar que vam marxar de vacances al Nadal empatats a punts amb el Mallorca i ara només cal veure on som tots dos equips. Chapeau pels jugadors, per saber revertir una situació que no era gens fàcil". Per a Machín, el Girona "mereix estar en aquestes posicions de promoció" perquè "no som pitjors que cinc equips d'aquesta categoria. Ho hem demostrat per joc, tot i que el que compta són els resultats i els punts".

Tot i admetre que ara "toca gaudir" de l'última victòria, el sorià ja comença a tenir en ment el vital duel d'aquest cap de setmana al Toralín. "Arribarem amb bones sensacions. Fa 41 jornades que competim de manera fenomenal. Cap equip ens ha guanyat per més d'un gol de diferència i això és molt meritori i alhora difícil. Toco fusta i crec que si competim com ho hem fet fins ara, tenim moltes opcions de guanyar a qualsevol camp. El Ponferradina s'hi juga molt, però després de veure com ha jugat i competit el Girona durant tantes setmanes, sumat a les sensacions d'avui (ahir per al lector), sóc molt optimista", valorava. I ho va rematar: "És bo tenir confiança, però no pas anar confiat".

Qüestionat per l'onze inicial, amb caire ofensiu, Machín va destacar l'"enorme sacrifici" de Borja García, de qui "hem aconseguit que a més de posar la seva qualitat tècnica al servei de tot l'equip ens ajudi a defensar". També va elogiar la resta de migcampistes. "L'Eloi es col·loca molt bé i el desplegament d'en Pere Pons és enorme", abans d'explicar que "hem optat per donar entrada a dos davanters més verticals tot buscant més profunditat". Per al sorià, la "clau" del partit va ser el gol inicial de Sobrino. "A partir de llavors ho hem tingut més plàcid".

També va donar la seva versió sobre la miraculosa recuperació de Florian Lejeune: "No ho sé explicar del tot. A Valladolid estava convençut que no només seria baixa el que quedava de lliga, sinó que també perdria l'oportunitat de fer la pretemporada amb el City. El doctor em va dir que era complicat jugar i després que l'hagin vist diversos especialistes i el treball dels fisios, em diuen que el dissabte volia provar d'entrenar. Així ho va fer. No crec en els miracles, sinó que tinc clar que ha jugat perquè el primer diagnòstic va ser massa alarmista i el mateix jugador hi va posar el que tocava".

Per acabar, Machín va lamentar el descens del Llagostera a la Segona Divisió B. "És una mala notícia. Per a mi i per al futbol general, sobretot per a la demarcació de Girona. És un equip que s'ha d'admirar perquè ha pujat de molt avall fins al futbol professional en molt poc temps. Per això, i per la gran temporada passada. És trist el seu descens, tot i que estic convençut que se sabran aixecar. Són ambiciosos, així que intentaran pujar aviat. La Segona A els espera".