No sabem si a mitja setmana, una petita representació del Girona va fer una breu escapada a Lourdes per demanar a la verge la miraculosa recuperació de Florian Lejeune. El francès, lesionat a Pucela el dimarts, semblava que deia adéu a la temporada. Un mal gest als deu minuts va acabar amb el futbolista visiblement adolorit, mentre el retiraven del terreny de joc amb llitera. "Fa mala pinta", deia Pablo Machín, mentre una colla de jugadors, a la zona mixta, lamentaven la desgràcia. Calia esperar el veredicte final, el de les proves mèdiques, però la primera exploració del metge no era gens esperançadora. El genoll havia quedat afectat, i l'únic que faltava per saber era si la dolència el mantindria un, tres, sis o més mesos de baixa. Amb aquest ?panorama calia afrontar dues jornades importantíssimes i l'entorn, mitjans de comunicació inclosos i fins i tot el mateix Machín el passat divendres, donaven per fet que l'equip es jugaria les opcions de play-off amb Kiko Olivas, Alcalá i Richy, els únics centrals disponibles. Però a l'hora de la veritat, Lejeune no només va escapolir d'una greu lesió, sinó que ahir, tan sols cinc dies després de lesionar-se, va sortir a l'onze titular del Girona per enfrontar-se a l'Alcorcón.

Potser Lourdes va ser la seva feina, com també potser l'estat del francès no era tan greu com s'havia volgut fer creure. A Valladolid, les cares de Machín i els seus jugadors eren un poema; tots ells lamentaven la lesió del seu company i, sense dir-ho de manera directa, donaven per fet que el central es perdria les dues últimes jornades de lliga. Per si hi havia algun dubte, l'endemà del partit del Nuevo Zorrilla, a Lejeune se li va practicar una ressonància magnètica a Barcelona. Els resultats, tot i que van descartar els pitjors presagis, parlaven d'una lesió que molt bona pinta no feia. Segons l'extens comunicat, el defensa patia una distenció en la inserció del lligament creuat anterior, un esquinç de grau II-III del lligament lateral intern amb microtrencament de les fibres distals i un edema medul·lar ossi contusiu a la vessant de la meseta tibial interna.

No cal ser doctorat en medicina per desxifrar que un veredicte com aquest es tradueix en una lesió prou seriosa com per descansar alguna setmana. Potser perquè Lejeune està fet d'una altra pasta, o potser perquè es va voler magnificar la seva lesió. El cas és que el 4 blanc-i-vermell va saltar ahir al camp sense cap problema, va ?exercitar-se durant l'escalfament amb la resta dels seus companys i va jugar d'inici al costat de Richy i Kiko Olivas a l'eix de la defensa.

Va aguantar els 90 minuts i un cop acabat el matx, va aparèixer a la zona mixta per explicar com havia viscut els últims dies i com s'havia sentit al camp. "El dimarts, a Valladolid, vaig tenir por. Sentia un dolor molt fort i el dimecres també. Crec que he tingut molta sort perquè, gràcies al treball dels metges i els especialistes que he visitat a Barcelona, m'he pogut recuperar", deia. Lejeune va parlar de "miracle" i va donar "gràcies a Déu" d'haver-se pogut recuperar tan ràpidament, alhora que deia haver jugat "sense por", no haver sentit "cap molèstia" al genoll, però sí "mal de panxa" a causa de tota la medicació que ha hagut d'ingerir al llarg dels darrers dies

També va parlar de "miracle" el doctor Antoni Mora, el responsable dels serveis mèdics de la primera plantilla. "Les fibres han respost de manera magnífica. En un altre futbolista, aquesta mateixa lesió el podria haver deixat totalment fora", va dir, explicant que el tractament s'havia basat en els "factors de creixement" amb un resultat "excel·lent".

Dos miracles en un any

Aquesta no és la primera vegada que el gal protagonitza una recuperació miraculosa. Ara fa just un any, també a la recta final de la temporada i amb l'ascens a Primera en joc, va patir una fractura al colze en un duel contra el Saragossa que el semblava descartar-lo per al tram final de lliga. Uns dies després no va jugar a Vitòria, però a la jornada següent, quan ningú s'ho esperava, va reaparèixer en el derbi contra el Llagostera que va acabar amb victòria dels de Machín (1-0).