Costa d'imaginar que un estadi que amb prou feines supera les 9.000 localitats d'aforament sigui incapaç d'omplir-ne tres quartes parts al llarg de tota una lliga. Ni tan sols, quan l'equip que hi habita es converteix en ferm candidat a lluitar per un objectiu tan llaminer i cridaner com ho pot ser un ascens a la Primera Divisió. És el mal endèmic que sol perseguir al Girona i enguany no ha estat una excepció. Jornada rere jornada, el públic ha respost a mitges a la crida de tècnic i jugadors i mai s'havia superat la barrera dels 6.000 espectadors. Fins ahir. La finalíssima contra l'Alcorcón, on la victòria era d'indiscutible obligació, va fer despertar l'afició gironina. A mitges, perque el camp no es va omplir, però Montilivi va registrar la millor entrada del curs amb 6.604 persones a les graderies que no van deixar d'animar al seu equip.

Feia dies que el club havia engegat una campanya tot esperant la resposta de l'afició. Amb el Lluitaré per tu, Girona! s'oferia una invitació per a cada abonat. Durant la setmana, el caliu anava en augment i dijous l'entitat informava que tan sols quedaven poc més de 1.200 localitats disponibles, sempre donant per fet que cada soci ocuparia el seu seient. A l'hora de la veritat, es van superar els 5.613 espectadors del dia del Mallorca (fins llavors la millor xifra) i es va trencar la barrera dels 6.000. Una bona notícia, però potser insuficient. Tenint en compte el que hi havia en joc, l'entitat del rival i les facilitats que havia donat el club, la xifra final semblava un pèl insuficient. Aixo sí, va servir per maquillar l'estadística, que fins llavors deia que l'estadi havia omplert només el 45,6 per cent de la seva capacitat.

Ahir, això sí, els 6.604 aficionats que van desafiar els núvols amenaçadors que planaven per damunt Montilivi, van animar des del primer minut i van donar color i un ambient immillorable a l'estadi. Aprofitant la sortida de tots dos equips al terreny de joc, el públic va tenyir les graderies de vermell amb un mosaic, mentre entonava l'himne oficial. Els aplaudidors, que es van fer famosos ara fa uns mesos coincidint amb la visita del Nàstic, tampoc van faltar a la cita i van aparèixer de manera improvisada durant tot el partit. Amb el duel dat i banaït i un clar 2-0 al marcador, la gent es va deixar anar. L'onada, que feia temps que no apareixia, no va faltar a la cita.