ponferrada i el Toralín és aquell lloc que, demà farà dos anys, trepitjava el Girona FC en la penúltima jornada de lliga de la temporada 2013/14.

Aquell dia, l'equip que ja entrenava Pablo Machín es va passar uns quants minuts a Segona B. El Girona FC s'havia avançat a la primera part amb un gol d'Ortuño, però l'empat dels locals al segon temps conduïa els de Montilivi al descens.

Tot, fins que en el minut 79, David Juncà va centrar una pilota des de l'esquerra, que de nou Ortuño va enviar al fons de la porteria. Va ser l'1-2 definitiu i més de mitja salvació, concretada una setmana després a casa contra el Deportivo.

En aquest mateix escenari, dissabte vinent, els gironins hi buscaran la classificació pel seu tercer play-off d'ascens en les darreres quatre temporades. Però hi haurà una diferència substancial, i és que aquesta vegada la pressió serà pels locals i no pels gironins.

El Ponferradina arriba a la darrera cita del campionat amb un risc molt elevat de perdre la categoria, un factor molt més determinant que entrar o no al play-off d'ascens.

Al Bierzo saben que perdre pot ser mortal de necessitat i no voldran deixar el seu destí en mans de l'Almeria i el Mallorca. I malgrat que amb una derrota o un empat també es podrien salvar, queda clar que no s'arriascaran a especular.

El mateix passarà amb el Girona FC, que amb un empat en podria fer prou si Osasuna (contra Oviedo) i Alcorcón (contra l'Elx) no passen de l'empat. I fins hi tot en faria prou perdent, si aquests dos mateixos rivals també ho fessin. Però el vestidor gironí tampoc voldrà deixar la seva sort a mans dels altres i anirà a buscar els tres punts. O sigui que entre l'ànsia d'uns i les possibilitats dels altres, dissabte ens espera un gran partit.

Demà farà dos anys de la centrada de Juncà i la rematada d'Ortuño. Dissabte que ve, la centrada podria ser perfectament de Clerc i la rematada de Sobrino, d'Herrera, de Mata, de Lekic o de qui jugui.

De la resta ja no ens en preocupem, perquè sabem que en tota a segona volta ningú li ha marcat més d'un gol al Girona FC. Ens espera el Toralín.