El Girona va entrar per primera vegada aquesta temporada en llocs de play-off la jornada passada, gràcies a la victòria contra el Mallorca. De moment s'hi manté, però l'empat sumat ahir a Valladolid és insuficient per consolidar-s'hi. Ara els de Machín sumen 60 punts, atrapen el Saragossa, i es mantenen sisens gràcies a tenir l'average guanyat al conjunt aragonès. L'Alcorcón, amb el seu triomf d'ahir sobre el Tenerife, avança els gironins abans de la final de diumenge a Montilivi.

Per tancar la jornada dins dels llocs de promoció el Girona necessita l'ensopegada de tres rivals. El Saragossa juga demà a Osca i hauria de perdre per no superar els blanc-i-vermells. L'Oviedo i el Còrdova, els altres perseguidors que també podrien avançar els gironins a la taula, no haurien de passar de l'empat contra el Leganés i el Mirandés, respectivament. No serien resultats impensables, però també sembla complicat que cap dels tres no guanyi. En qualsevol cas, però, passi el que passi aquesta jornada, el Girona seguirà ben viu en la pugna i si diumenge és capaç de tombar l'Alcorcón a Montilivi és molt probable que es pugui plantar al darrer partit al camp del Ponferradina depenen un altre cop d'ell mateix per assolir l'objectiu marcat.

No s'ha de perdre de vista que segueixen faltant diversos duels directes, com el Nàstic-Osasuna d'aquest vespre o l'Oviedo-Leganés de demà. Els tarragonins, a més, rebran l'Alabès en la darrera jornada, i els asturians hauran d'anar encara a Saragossa i jugar contra l'Osasuna a casa.

L'Alcorcón porta bons records

Els duels entre el Girona i l'Alcorcón ja es poden considerar com un petit clàssic de la categoria. Gironins i madrilenys, a més, són clubs amb notable presència en fases d'ascens tot i que els seus pressupostos solen ser molt més modestos que d'altres rivals. La temporada 2012/13, la del primer play-off amb Rubi d'entrenador, l'Alcorcón va ser el primer rival i el Girona el va eliminar gràcies al 3-1 aconseguit a l'estadi, fent bo l'empat a un de l'anada a Santo Domingo. Després, l'Almeria se'n va encarregar de frustrar el somni de l'ascens gironí. Aquella mateixa temporada, en la lliga regular, els gironins van guanyar a l'estadi per 3-2 davant 9.000 espectadors després de remuntar un 0-2.

La temporada següent, també un 3-1 a Montilivi va representar la primera victòria del Girona amb Pablo Machín a la banqueta i l'inici d'una reacció que va acabar valent la permanència agònica en la darrera jornada contra el Deportivo.