Les garrotades per aconseguir un bitllet per al play-off d'ascens aquesta temporada van camí perllongar-se fins ben bé a l'última jornada. Com si d'una escalada ciclista es tractés, el Girona es manté ben col·locat al pilot on juntament amb 5 equips es vigilen d'aprop per evitar que cap agafi l'escapada bona. Per davant, l'Alabès, el Leganés i també el Nàstic es disputen els dos premis grossos de l'ascens directe però per darrere l'emoció és màxima per a fer-se amb els tres bitllets que resten per la promoció. L'empat a Valladolid de dimarts n'ha tret el Girona que ha vist com l'Alcorcón i el Còrdova el superaven. Això sí, madrilenys -el proper rival- i andalusos són tan sols a un punt. També és a un punt l'Osasuna i un Saragossa que va deixar escapar una gran oportunitat ahir a Osca (1-1). El gran perjudicat de la jornada és l'Oviedo que amb la derrota contra el Leganés (0-1) es queda a dos punts de la promoció.

Mentrestant i aliè al que puguin fer els aspirants al play-off, l'Alabès va demostrar ahir que menja a part. Els de José Bordalás van imposar-se en el derbi basc al Bilbao Athletic en el partit disputat a l'estadi de Lasesarre (Barakaldo) i es disparen al capdamunt de la classificació. L'Alabès tindrà l'oportunitat de pujar diumenge a Mendizorrotza davant la seva afició contra el Numància si fa el mateix resultat que el Nàstic. El Leganés també pot pujar si venç el Llagostera i el Nàstic perd a Lugo.

La propera jornada dos duels directes poden definir moltes coses. El de Montilivi entre Girona i Alcorcón i també el Saragossa-Oviedo. De la seva banda, l'Osasuna rep l'Osca que necessita encara un punt i el Còrdova viatja a Mallorca on els balears estan obligats a guanyar per no complicar-se la vida.