Ja avisava Pablo Machín durant la prèvia que tanta càrrega de partits, i més en aquestes alçades del campionat, no és gens bona. El sorià sap del que parla. Fa un any, també al maig i en una jornada entre setmana, a Vitòria va perdre un dels seus centrals per lesió. En aquella ocasió, Jonás Ramalho deia adéu a la temporada per un greu contratemps al genoll i el Girona ho acabaria pagant. Un any després, li ha passat tres quarts del mateix. A l'equip i al mateix Machín. Partit entre setmana, camp complicat i nova desgràcia. Aquest cop al que li va tocar el rebre va ser Florian Lejeune.

El central francès va veure com se li regirava el genoll saltant per refusar una pilota quan feia ben pocs minuts que havia començat el partit. Va provar de tornar a jugar, però un parell de minuts més tard es va estirar al terra. No hi havia res a fer. Ja no podria continuar i, amb evidents signes de dolor, va haver de ser substituït per Richy. Les proves que se li han de practicar (segurament durant el dia d'avui) determinaran l'abast de la lesió del central.?Després d'una primera exploració, el metge de la tem que Lejeune pugui tenir una lesió del lligament lateral intern i possible creuat anterior del seu genoll dret, el que l'obligaria a passar per la sala d'operacions i estar-se uns quants mesos de baixa.

Amb Carles Mas també a la infermeria i sense Marcelo Djalo, que va abandonar l'equip rumb a l'UCAM Múrcia de la Segona Divisió B, la baixa de Lejeune deixa a Pablo Machín amb només tres centrals per afrontar el tram final de temporada. A?Lejeune el va rellevar ahir Richy, una substitució que va obligar al Girona a canviar totalment la seva línia de tres. El gallec va passar a jugar al centre, desplaçant a Pedro Alcalá cap al costat dret, lloc habitual d'un Kiko Olivas que marxava cap a l'esquerra. Amb aquest panorama, el mateix Machín no descartava canviar de sistema per afrontar els dos partits de lliga que resten.

Amb el cap cot i sense massa ànims per parlar, el propi Lejeune va aturar-se un moment a la zona mixta per explicar que «he xocat amb la cama d'Alcalá i he notat un fort dolor. M'han de fer ben aviat una ressonància magnètica i veurem què és el que tinc». Abans d'ell, d'altres companys havien anat desfilant davant els mitjans tot lamentant la desgraciada jugada. «És una putada que una lesió important arribi a aquestes alçades de la temporada. Espero que pugui jugar al més aviat possible», deia Kiko Olivas. «Sap greu que passin aquestes coses. És un futbolista molt important per nosaltres i serà una llàstima perdre'l. Però tenim també a Richy, que ha sortit i ho ha fet molt bé», afegia Maffeo. Pere Pons s'hi unia:?«No fa massa bona pinta. Sap greu, perquè és un jugador important. Ara toca animar-lo».

Lejeune no va ser l'únic jugador que va acabar tocat el partit d'ahir a Pucela. Sense tanta trascendència, Rubén Sobrino també va marxar del camp amb molèsties.

Sis canvis a l'onze

Pablo Maffeo, Pedro Alcalá, Àlex Granell, Rubén Alcarara, Rubén Sobrino i Jaime Mata. Fins a sis canvis respecte l'onze titular de diumenge passat contra el Mallorca va fer Pablo Machín, que ja havia deixat Dejan Lekic a Girona i va deixar a la banqueta a Richy, Eloi, Cristian Herrera, Javi Álamo i Borja García.

Alcaraz veu la cinquena

Si per diumenge Pablo Machín ja té coll avall que no podrà comptar amb Florian Lejeune, també sap que al mig del camp perdrà una peça que ahir va utilitzar d'inici. Es tracta de Rubén Alcaraz, que haurà de descansar després que ahir a Pucela veiés la cinquena targeta groga de la temporada. El barceloní, amonestat als últims minuts de partit, serà sancionat al complir cicle, pel que no podrà enfrontar-se a l'Alcorcón i no reapareixerà fins la darrera jornada, al camp del Ponferradina.