Després de 41 dures i exigents jornades, no sol ser gens fàcil tenir el cap i les cames a to per a l'últim partit de la Lliga Adelante, sobretot si s'hi arriba amb els deures encara per fer. Jugar-se-la en darrera instància obliga qualsevol equip a estar preparat i si bé el Girona va acusar, entre d'altres coses, una fatiga física i mental evident ara fa un any en aquell fatídic desenllaç contra el Lugo, ara que hi torna a haver l'ascens en joc sembla que la situació per encarar el duel de Ponferrada és un xic més esperançadora pel que fa aquest aspecte. El play-off és l'objectiu i la manera d'aconseguir-lo és ben variada;?fins i tot perdent podria ser una realitat. Per evitar-se disgustos innecessaris, el vestidor s'ha conjurat per guanyar al Toralín i per fer-ho cal afrontar la cita contra un equip que s'estarà jugant la vida en les millors condicions. La qüestió és saber si, enguany, aquest Girona arriba preparat al duel definitiu. Jordi Balcells, preparador físic de la primera plantilla, és l'indicat per explicar-ho i no té cap dubte en assenyalar que no només les sensacions són positives, sinó que el Girona està «preparat» per afrontar aquest darrer obstacle i fins i tot una hipotètica promoció d'ascens amb «garanties».

Amb 24 futbolistes a la primera plantilla i l'única baixa confirmada de Carles Mas, els gironins no només encaren la cita del Toralín amb gairebé tot l'equip disponible, sinó també demostrant que hi ha benzina per no perdre les forces a mig partit. «Tenim la sort que disposem de gairebé tots els jugadors i que arriben en una situació immillorable per donar l'últim pas i afrontar amb garanties el play-off si finalment ens classifiquem. Les sensacions són molt bones. S'ha vist durant tota la temporada que l'equip, jugui qui jugui, és competitiu. En aquestes dues últimes jornades hi ha hagut molts canvis a l'onze i el nivell no se n'ha ressentit. Això és un molt bon senyal», assegura el gironí, que veu la plantilla «preparada físicament i vital per encarar amb garanties» aquest tram final de curs.

La situació dista, i bastant, de la que es va viure un any enrere. No només perquè Machín va fer poques rotacions durant tota la lliga, sinó també perquè la pressió va ser tan elevada que al final es va acabar notant. «Vam arribar cansats físicament, però també molt espremuts en l'aspecte mental. Ho focalitzàvem tot a l'ascens directe i això desgasta molt, perquè tan sols estàs pendent d'un sol objectiu. Si no l'assoleixes, com va passar, has d'aixecar-te com sigui el més ràpid possible i ho vam acusar», recorda. En canvi, la situació ha canviat aquest curs. «Hem anat més a poc a poc, sense tanta pressió de cop i amb una plantilla més àmplia i equilibrada. Per a un equip, això és primordial».

Amb tant en joc com hi ha aquesta setmana, el pla de treball també és un xic diferent a l'habitual, amb menys exigència i una càrrega de treball més baixa. Com explica Balcells, «anem amb una mica més de precaució tots plegats;?també els jugadors, que eviten les entrades fortes o els cops. En preparar la setmana intentem garantir petites càrregues per tenir aquest punt de guspira o pic de forma que busquem. I ho aconseguim fent petits estímuls. Les sessions d'entrenament són bastant més curtes de l'habitual». Tot plegat, per no forçar la màquina. Un play-off d'ascens està en joc i preparar-se a consciència és primordial.