L'aplicació a la temporada 2016/17 del Reial Decret que regula la venda dels drets audiovisuals situarà en 9 milions d'euros l'ingrés mitjà dels clubs de la Lliga Adelante, segons càlculs oferts per La Lliga de Futbol Professional, que considera que el futbol espanyol «farà un pas decisiu la propera campanya». L'entitat presidida per Javier Tebas subratlla que la distribució dels ingressos obtinguts per la venda dels drets audiovisuals «permetrà els clubs participants obtenir una retribució econòmica d'acord amb el producte futbolístic que els equips de la Lliga ofereixen». Així, l'ingrés mitjà estimat dels clubs de la Lliga Adelante arribarà als 9 milions d'euros. Sis d'aquests milions procediran del sistema de repartiment estipulat en el Reial decret llei 5/2015 per a la comercialització conjunta de drets audiovisuals.

A Primera Divisió, de la seva banda, la quantitat «mínima» estimada d'ingressos que un club podria obtenir «arribarà 46 milions d'euros, dels quals, 42 milions provindrien de drets audiovisuals i, la resta, de Match-Day, comercialització, publicitat i altres». Això dóna encara més importància a l'ascens a Primera Divisió pel qual lluita el Girona. I és que si els gironins aconseguissin fer el saltcobrarien 46 miliones en comptes dels 9 que rebria si es queda a Segona A.

Degut a aquestes xifres, la Lliga considera que «el sistema que s'implementarà a través del Reial decret llei 5/2015 suposarà una revolució per al futbol espanyol, limitant les diferències entre els equips i atorgant beneficis en virtut de mèrits esportius i funcionament institucional».

La Lliga també va fer oficials ahir els nous horaris dels partits de Primera, que seran els divendres (20.30), els dissabtes (13.00, 16.00, 18.15 i 20.30), els diumenges (12.00, 16.00, 18.15 i 20.30) i els dilluns (20.30). A Segona A els partits seran a les 16.00, 18.00 i 20.00 tant els dissabte com ara també els diumenges. No hi haurà el partit dels dissabtes a les 10.05 a Primera. En aquesta línia, la Lliga va fer públic també les bases per a la sol·licitud d'ofertes per a la comercialització dels drets d'explotació de contingut audiovisual en obert i, sota demanda, de Primera, Segona A i Copa del Rei.