Passades 41 jornades plenes de sofriment, alegries, desil·lusions, contratemps i fortes emocions, el Girona s'ha plantat a l'últim cap de setmana de la competició amb la possibilitat de classificar-se per al play-off d'ascens. Un objectiu que semblava més que improbable uns mesos enrere, però que ara és ben a l'abast, tot i que caldrà fer els deures al Toralín. Tenint en compte la magnitud de la cita, Pablo Machín ha decidit emportar-se tota la plantilla. Lesionats inclosos. «És un partit important i tots ens hem de donar suport. Hem estat tota la lliga esperant tenir opcions de jugar la promoció i ara que hi hem arribat, és cosa de tots aconseguir-ho. El millor és estar junts i tant de bo després del partit ho puguem celebrar plegats», deia el sorià ahir en roda de premsa.

Tot i admetre estar «tranquil» tant ell com el seu vestidor, a Machín ja fa dies que li balla pel cap tot el munt de combinacions que poden portar el Girona a complir el seu objectiu. Això sí, no amaga que el «més segur és la victòria» i això és el que buscarà avui el seu equip, «com hem fet en totes les jornades de lliga fins ara». «Estem en un bon moment i competirem com sempre. En tots els camps hem tingut opcions de guanyar», afegia.

Amb tantes hipòtesis possibles, Machín i la resta de la banqueta seguiran aquest vespre tot allò que passi a la resta dels camps. «Ho hem de tenir controlat. Si podem saber que hi ha un resultat clau que ens pot servir, actuarem d'una manera o d'una altra. Podria ser que l'empat ens valgués, però tampoc ens tornaríem bojos. Ara, fer càlculs no serveix per a res», deia, admetent també que «si sortim a guanyar des del principi no anirem a especular. Intentarem marcar com més aviat milolr».

Ni el fet que el Ponferradina s'estigui jugant la vida ni tampoc que el Toralín s'omplirà d'un ambient hostil, espanten Machín. «Tinc total confiança amb els meus jugadors. Hem guanyat al Sadar amb una atmosfera molt semblant; també ho hem fet a Oviedo i hem sabut competir davant 15.000 espectadors. Crec que l'ambient que hi pugui haver ens servirà més de motivació que no pas d'altra cosa i ens farà veure que el que ens estem jugant és veritablement important. Hem de saber competir a camps hostils». De l'empenta que pugui tenir el Ponferradina cap a la victòria, tampoc cap por:?«Preferiria jugar contra un rival que no s'hi jugués res, però sabíem des del principi de temporada contra qui ens hauríem d'enfrontar i és el que hi ha. A?tots ens agrada viure partits així i tant de bo en puguem disputar molts més durant molts anys. Sobretot amb una tensió positiva com ara, mirant cap amunt i no pas a l'inrevés».

Si bé admetia que l'equip del Bierzo ha «baixat el seu potencial», sobretot després de la marxa del seu «jugador franquícia» com ho era Yuri de Souza, Machín no amagava que al Toralín «tot pot passar a un sol partit» i que «els equips necessitats treuen forces d'on no les tenen», així que els caldrà anar molt en compte. A més, va refusar que la pressió pugui jugar una mala passada al seu equip. «Els futbolistes sempre juguen amb pressió. He tractat d'inculcar als meus jugadors que s'han de prendre aquesta última jornada com la possibilitat d'aconseguir un premi a l'esforç que han fet durant tota la lliga. Han sabut sobreposar-se a la patacada del Lugo i han revertit una situació complicada. Se'ls ha de donar molt de mèrit. La segona volta ha estat magnífica i ara es pot aconseguir un premi com és el play-off. Els meus jugadors no juguen a Primera, però són de primera».

Seguint amb aquesta idea, per a Machín hi ha certes diferències a l'última jornada que es jugarà avui i el que es va viure fa un any contra el Lugo. «És totalment diferent. Llavors teníem la sensació de poder perdre i ara parlem de guanyar. Ara només pensem a millorar i, passi el que passi, en cap cas ens hem de sentir frustrats», deia. Abans d'acabar, va subratllar que «només penso a classificar-nos per al play-off» i que «ser quart, cinquè o sisè no té importància. Quedem com quedem, tindrem les mateixes opcions».