És l'hora de fer un pas endavant i aconseguir, per fi, una victòria davant el Còrdova, l'únic equip de la categoria davant el que no ha pogut sumar el Girona aquesta temporada. Els gironins van rebre un Còrdova líder en la setzena jornada de Lliga i van caure 1-2, en un partit en què només van poder veure porta gràcies a un penal transformat per Mata a tres mintus del final i, en el partit de la segona volta, els andalusos van aconseguir frenar l'embranzida d'un Girona enratxat gràcies a un gol de Pedro Ríos a un quart d'hora del final.

L'únic precedent en una eliminatòria d'ascens tampoc és propici als interessos gironins. La temporada 1972/73, en la que el Girona va quedar subcampió de Tercera Divisió, va haver de jugar una promoció per accedir a Segona. En la promoció es jugava contra un dels cuers de la divisió de plata, en aquest cas el Còrdova va aconseguir imposar-se a El Arcángel (3-0) el 10 de juny i, el 16 el Girona aconseguia una victòria insuficient (3-2) en un Montilivi inaugurat tres anys abans.

La història, però, s'ha de revertir i s'ha d'anar a guanyar per primera vegada a Còrdova i així donar un primer pas, segur i ferm, cap a Primera en aquest tercer play off que el club gironí disputa. Al seu favor hi haurà l'absència del segon màxim golejador del campionat, el romanès Florin Andone, concentrat amb el seu pais per la disputa de l'Eurocopa. També les diferents trajectòries d'ambdós equips: el Còrdova, que la temporada anterior havia estat ja a Primera Divisió, es postulava com un dels principals candidats a tornar-hi ens els primers compassos de la temporada, quan el Girona lluitava per sortir de la zona baixa. Finalment, però, un gran final de temporada dels de Machín els ha de servir per arribar amb la moral ben alta.