Última jornada d'infart en els diferents escenaris del futbol a la Segona Divisió A. Amb només l'ascens de l'Alabès decidit, i els descensos de Bilbao Athletic, Albacete i Llagostera, la lluita tant per dalt com per baix es preveia emocionant, com va acabar passant en un vespre d'infart per a les aficions implicades.

Primerament l'ascens. Hi havia dos equips que jugaven per acompanyar, de manera directa l'Alabès a la màxima categoria del futbol espanyol: Leganés, segon classificat, i Nàstic de Tarragona, tercer. De l'última jornada depenia saber en quin lloc quedarien els dos equips, separats per un sol punt a la taula. El Leganés, però, va complir, anotant un gol en el minut 47 de partit davant el Mirandés i, tot i que el Nàstic va posar pressió durant tot el partit, l'empat de l'Alabès a manca d'un minut pel final, va desfermar l'alegria entre els prop de 2.000 aficionats del Leganés que es van desplaçar fins a Miranda de Ebro. L'ascens somiat es feia realitat.

El Nàstic, de la seva banda, tot i l'empat i quedar-se a les portes d'un ascens directe, que no depenia d'ell mateix, s'assegura el factor camp a favor en les eliminatòria de promoció d'ascens en el primer any a Segona A després d'aconseguir l'ascens la temporada passada. De la seva banda, l'Alabès, amb el punt aconseguit a Tarragona, assoleix la Primera Divisió com a campió de Segona.

Molts més eren els equips implicats en la lluita pel play-off i la combinació de resultats era, pràcticament, infinita. El Girona, que depenia d'ell mateix, doncs una victòria el classificava matemàticament per la promoció, va fer patir, potser massa, als seus seguidors, i no va ser fins al minut 87 en què va fer valer els seus drets de classificar-se per mèrits propis i fer que tots deixin de mirar Twitter i escoltar els transistors tot fent números per saber qui estava dins i qui fora de la lluita per l'ascens.

De fet, aquest gol de Cristian Herrera va fer que els gironins acabessin de respirar alleugits i deixessin de fer uns números que anaven dansant des de poc després de dos quarts de vuit, en què els marcadors s'havien començat a moure, doncs l'empat del Còrdova davant l'Almería trencava una de les combinacions que deixaven fora els de Machín.

Amb l'empat a un gol davant l'Almería, el Còrdova es guanyava també l'accés a la promoció, mentre que l'Almería aconseguia, amb el punt, mantenir la categoria. L'altre equip que jugarà la propera temporada a Segona Divisió B serà, precisament, el Ponferradina, que va haver de veure com els gironins aconseguien mantenir viu el somni de l'ascens a costa de fer-los perdre la categoria. Coses del futbol.

Els gols de l'Osasuna

El que farà còrrer rius de tinta serà el sisè classificat, l'Osasuna. Els navarresos van aconseguir una victòria per 0-5 al camp de l'Oviedo, que s'havia quedat sense opcions ja en aquesta recta final i, gràcies a la major diferència de gols aconseguia superar l'Alcorcón, que a la vegada havia superat (4-1) a un Elx que tampoc lluitava per res. Es produïa un triple empat a 64 punts amb un sorprenent Saragossa que, sorprenentment, queia golejat davant un Llagostera, que l'únic objectiu que tenia era deixar la categoria amb el cap ben alt. Va deixar-la amb el cap alt i deixant fora del seu objecitu primer a un Saragossa que es va haver de conformar amb acabar la campanya en vuitena posició després d'haver estat bona part del campionat en places de promoció d'ascens.

Un final espectacular per una temporada amb molta lluita i igualtat que s'ha acabat amb sorpreses, doncs mai es pot donar res per fet amb 90 minuts per davant.