Diuen els entesos de la categoria que per a triomfar-hi cal aprofitar les ocasions a pilota aturada i sobretot, deixar la porteria a zero el màxim de partits possibles. No encaixar és sinònim perfecte d'èxit si va acompanyat amb una mica d'encert de cara a la porteria rival. El Girona ha sabut conjuntar totes aquestes premisses a temps per a obtenir finalment un dels bitllets que donen dret a lluitar per l'ascens. De fet, el porter titular blanc-i-vermell, Isaac Becerra, ha estat capaç de mantenir el zero a la seva porteria en un total de 18 partits aquesta temporada.

Amb només 28 gols en contra, el conjunt gironí ha acabat la temporada regular com el menys golejat de la categoria, un mèrit que des que es va instaurar la fórmula del play-off per decidir el tercer equip que puja, pràcticament sempre ha suposat l'ascens. En els cinc cursos que fa que està vigent aquesta promoció només una vegada l'equip menys golejat de la Lliga es va quedar sense pujar. Va ser la temporada 2010-11 quan l'Elx (quart classificat final) es va quedar sense el premi malgrat haver estat el menys batut de tota la competició regular, amb 42 gols. Els il·licitans van veure com el Granada els barrava el pas en l'eliminatòria decisiva del play-off.

Aquell Elx de José Bordalás és l'única excepció a la màxima que diu que l'equip menys golejat de cada temporada aconsegueix pujar a Primera. El Girona no ho ha aconseguit de manera directa però tindrà l'oportunitat els propers dies de fer-ho a través del play-off. La temporada passada, l'Sporting de Gijón va aconseguir l'ascens acabant en segona posició i després d'haver rebut tan sols 27 gols. També va tenir premi l'Eibar (2013-14) que va quedar campió i va pujar havent rebut només 28 gols, igual que ara els gironins. El curs anterior (12-13) l'Elx que dirigia Fran Escrivà va dominar amb mà de ferro la competició i va pujar directament com a primer havent encaixat només 27 gols. Uns quants més en van encaixar el Celta de Vigo i el Valladolid la temporada 2011-12. Amb 37 dianes rebudes, tots dos van ser els menys golejats, fet que va permetre als gallecs pujar com a segons. Els castellanolleonesos van aconseguir l'ascens per la via del play-off en superar l'Alcorcón.