El play-off és una realitat. L'excel·lent segona volta del Girona (41 punts) ha obtingut el seu merescut premi gràcies, en bona part, a la importantíssima victòria que es va aconseguir ahir al Toralín. En un partit de poder a poder i en el qual tots dos equips es jugaven la vida, un gol de Cristian Herrera al tram final va servir perquè els gironins sumessin tres punts d'or que els classificaven de manera matemàtica per a la promoció i condemnaven el Ponferradina al descens.

Era ben evident, que per ser de Primera cal patir. Si el rival es jugava el ser o no ser a la categoria, el Girona es plantava al Toralín amb la missió d'intentar arreplegar els tres punts per assegurar el play-off d'ascens. Un veritable còctel Molotov que es va traduir en un duel igualat, de poder a poder, i en el qual tots dos equips van mostrar-se més porucs que no pas valents, tot resant perquè els marcaodors els afavorissin i a l'espera de fer seva la victòria per no patir en excés. Sense voler arriscar-se en excés, Pablo Machín va apostar a Ponferrada pels mateixos onze homes que tan bona impressió havien causat sis dies abans contra l'Alcorcón a l'estadi. Una prova de confiança per mantenir el bon tipus d'una setmana abans per intentar caçar la victòria que assegurés el play-off.

A l'hora de la veritat, el Girona es va trobar amb un Ponferradina voluntariós i, sobretot, necessitat. L'ajudessin o no els resultats de la jornada, l'equip del Bierzo es va llançar des del primer minut a buscar la victòria i el Girona va apostar per mantenir el tipus, tot esperant una oportunitat per intentar perforar la porteria de Santamaría. El cert és que, abans del descans, els de Machín ni tan sols es van acostar a les proximitats del porter rival; algun intent, però poques aproximacions davant un adversari que, com a mínim, va tenir una gran ocasió per desnivellar la balança.

Quan només s'havien jugat 4 minuts, el Ponferradina va disposar d'un córner al seu favor que per ben poc no va acabar amb gol. El servei des de la cantonada el va rematar amb molta intenció el migcampista Aguza, amb una rematada al travesser, en la que va ser la millor i única oportunitat del primer temps per als del Bierzo per desfer l'empat inicial. Perquè va ser el Ponferradina l'equip que més ho va intentar als primers 45 minuts.

Encara que el Valladolid marqués en el seu partit contra el Mallorca, el rival directe dels del Bierzo, els de Rubén Vega van ser els encarregats de portar la batuta des del primer moment, en un duel ple de batzegades, sense un clar dominador i amb ben poques oportunitats en totes dues àrees. El Girona, que havia arribat a terres lleoneses amb l'única intenció d'emportar-se'n els tres punts, tan sols va protagonitzar al primer temps una acció d'atac amb cara i ulls. Al minut 39, quan el Llagostera ja guanyava al Saragosa per 2-0, l'Osasuna es posava per davant al camp de l'Oviedo i l'Alcorcón superava l'Elx, els gironins van provar fortuna en una acció individual d'Aday per la banda dreta en la qual el xut del vallesà va sortir un pèl desviat.

El 0-0 al descans no afavoria a ningú. Sobretot perquè el Mallorca havia remuntat a Valladolid i perquè el Còrdova perdia a casa, fet que deixava el Ponferradina momentàniament a la Segona Divisió B i al Girona sense la possibilitat de disputar el play-off d'ascens perjudicat per un quintuple empat a 64 punts amb Alcorcón, Osasuna, Còrdova i Saragossa.

Calia fer una passa endavant, però els nervis i la responsabilitat feien que tant un com l'altre equip saltessin al camp amb el mateix respecte amb què ho havien fet al primer temps. Tot i això, si el Ponferradina havia sigut l'únic equip que ho havia intentat en els primers 45 minuts, el Girona va ser l'encarregat de protagonitzar la primera ocasió del segon acte. Una tímida arribada que va tenir Aday i Sobrino com a principals protatonistes.

El vallesà va posar-hi l'assitència i el manxec, la rematada, encara que sense gaire perill davant la porteria d'un Santamaría que encara no havia hagut d'intervenir. Els resultats no acompanyaven i calia marcar un gol per assegurar el play-off, però el cert és que al Girona li costava un món generar perill. La primera aproximació amb cara i ulls després del descans va arribar en una falta fora de l'àrea en la qual Lejeune va disparar directe a les mans de Santamaría. Al minut 71 van arribar bones notícies des de Còrdova. Com a mínim, per al bàndol gironí. El Còrdova igualava el primer gol de l'Almeria, fet que permetia als gironins obtenir el bitllet per a la promoció amb el 0-0 que de manera momentània s'establia al Toralín, ja que es desfeia el quintuple empat classificatori.

Anaven passant els minuts i, per si les mosques, calia fer una passa endavant. Ho va entendre a la perfecció el Girona, que va posar el pilot automàtic cap a la porteria rival. L'empat li valia sempre que l'Almeria no marqués el segon, però fer un gol es traduïa automàticament en la classificació per a la promoció d'ascens. El va buscar Eloi Amagat al minut 80 en un llançament de falta directa en què el xut del gironí, amb molta intenció, va topar amb l'encertada intervenció del porter Santamaría.

Al Ponferradina, veient que el Mallorca guanyava al camp del Valladolid, no li valia amb l'empat i va llançar-se a totes a l'atac, fet que va donar un cop de mà al Girona. El partit es va obrir. Quedaven poc minuts i si el 0-0 era bo per als de Machín, més ho era si marcaven un gol.

En un contracop, Borja García es va internar per la banda dreta; el manxec va veure la internada de Cristian Herrera pel mig i allà hi va posar la pilota perquè el canari rematés a plaer. El 0-1 era una realitat. Un marcador que valia per servir la classificació per al play-off en safata, per la porta gran.