A Daniel Ocón Arraiz no li cal cap presentació a Girona. La majoria dels que tenen certa simpatia al club de Montilivi i que més o menys han seguit les evolucions de l'equip al llarg dels últims anys, sabran que l'àrbitre de La Rioja ha perjudicat més d'una vegada els gironins i, gairebé sempre, ho ha fet en partits importants. Són cinc les temporades que acumula de manera consecutiva a la Segona Divisió A i força les vegades que li ha tocat xiular un partit amb el Girona al damunt del camp. Se n'han vist de tots colors, però l'afició difícilment oblidarà l'escàndol al camp de l'Almeria l'any 2013, o les expulsions del curs passat a Palma de Mas i Richy que van afeblir, i molt, el conjunt de Pablo Machín per afrontar la important i decisiva cita de la setmana següent a casa amb el Lugo, que tothom sap com va acabar. El mateix Ocón Arraiz, l'actor principal d'aquests fets que ja han passat a la història del club blanc-i-vermell, ha estat designat per dirigir el duel d'aquest dijous al camp del Còrdova.

Amb els números generals al damunt de la taula, la història del col·legiat amb els gironins podria ser la de qualsevol àrbitre amb un equip a l'atzar de la categoria: 15 partits (entre Lliga i Copa del Rei) amb un total de 7 victòries per als blanc-i-vermells, 4 empats i les mateixes derrotes. Són 44 les targetes grogues que ha mostrat als catalans i 4 les expulsions que ha ordenat. Fins aquí, res de l'altre món. És quan es grata una mica més que apareixen els motius que confirmen Ocón Arraiz com l'àrbitre que, segurament, més ha perjudicat el Girona a la Segona Divisió A.

El dia clau va ser el 2 de juny del 2013, ara fa tres anys. Aquella tarda, al camp de l'Almeria, els gironins es van acomiadar de manera matemàtica de les seves opcions de lligar l'ascens directe a Primera en perdre a l'estadi Juegos Mediterráneos per 2-1. Un partit que serà recordat, sobretot, pel clamorós penal que va rebre Acuña i que l'àrbitre va passar per alt. Amb 1-1 al marcador, el paraguaià entrava a l'àrea rival i allà va ser clarament travat per Trujillo. Ocón Arraiz va passar per alt una acció que, en cas d'haver-se assenyalat com a falta, hauria acabat amb el central expulsat (i amb més d'una part per davant) i amb una clara oportunitat per als blanc-i-vermells de posar-se per davant al marcador.

L'altra tarda de glòria amb el de La Rioja al damunt del camp va arribar ara fa un any. En la penúltima jornada, al camp del Mallorca i amb l'equip de Pablo Machín jugant-se l'ascens directe, Ocón Arraiz va expulsar Carles Mas a falta d'un quart d'hora per al final. Una decisió justa, però que va optar per arrodonir amb una altra vermella, ja en temps de descompte, per a Richy Álvarez. La segona groga que va veure el gallec va ser molt injusta i innecessària. D'aquesta manera, cap dels dos defenses va poder jugar l'important i decisiu partit de la setmana ?següent amb el Lugo. Una cita en què Machín, gairebé sense centrals, va haver d'improvisar una reraguarda inèdita, sense un Richy que era bàsic en aquell equip.

Aquesta temporada, Ocón Arraiz va xiular un Girona-Albacete en el qual va mostrar 4 grogues (totes elles a jugadors locals) i on el marcador final (3-0) va tapar la seva controvertida actuació. També va ser-hi al 0-3 al camp del Saragossa, on va expulsar Cabrera al primer temps. Al llarg d'aquestes cinc temporades, el col·legiat ha expulsat fins a 4 futbolistes del conjunt gironí. Van veure la vermella Richy i Mas a Palma la temporada passada, mentre que Moisés Hurtado va enfilar el camí dels vestidors en un Sporting-Girona que va acabar amb 4-0 al marcador.

També va expulsar Óscar Díaz en un Girona-Deportivo (1-0). Com a anècdota curiosa, Ocón Arraiz va xiular per primera vegada els gironins al camp del Còrdova. Va ser el 23 de gener del 2011. En aquella ocasió, el partit va acabar amb empat a un al marcador (van marcar Kiko Ratón i Arteaga). Una altra dada diu que aquest àrbitre ha assenyalat fins a tres penals a favor del Girona i que només un d'ells ha acabat en gol. Felipe contra el Las Palmas (1-2) i l'Sporting (1-1) va errar els seus llançaments.