Quan al juny del 2013, el Girona perdia al camp de l'Almeria i deia adéu a les seves opcions de pujar a Primera, molts van ser els que, d'una banda, definien aquella temporada que tot just s'acabava com "la millor de la història" del club. 71 punts, una meritòria quarta plaça i la disputa, per primera vegada, d'una promoció d'ascens per intentar fer-se un lloc a l'elit ho avalaven. D'altra banda, els mateixos tenien coll avall que viure quelcom similar o fins i tot millor, era gairebé impossible i que caldria esperar molt temps per tornar-ne a gaudir. S'equivocaven. En les últimes quatre temporades, i per molt difícil que semblés ara fa no gaire temps, el Girona haurà disputat tres play-off per pujar a Primera. Una fita a tenir en compte i de la qual han pogut gaudir alguns integrants de l'actual vestidor. Fins a 6 futbolistes han participat en les dues anteriors promocions i viuran, amb més o menys protagonisme, aquesta tercera. Ells són els únics supervivents, els testimonis directes que el club, d'una manera que ben pocs esperaven, ha crescut de manera sorprenent i que ha abandonat l'etern objectiu de lluitar només per la permanència situant els seus reptes molt més amunt.

Un porter, Isaac Becerra; dos centrals, Richy Álvarez i Carles Mas; un parell de migcampistes, Eloi Amagat i Pere Pons; i un davanter, Felipe Sanchón. Aquesta mitja dotzena de jugadors són els que poden dir, obertament, que han jugat els dos play-off d'ascens que fins ara ha disputat el Girona. I tots ells, ara mateix, encara formen part de la primera plantilla, pel que tenen l'opotunitat d'eixamplar els seus registres i disputar, d'aquesta manera, una tercera promoció en només quatre temporades. L'únic que de ben segur es perdrà aquesta primera eliminatòria (i una segona si s'aconsegueix eliminar el Còrdova) és Carles Mas.

El defensa banyolí, sense gaire protagonisme al llarg de la temporada, va patir una greu lesió ara fa unes setmanes que l'ha obligat a passar per la sala d'operacions i que el tindrà de baixa els propers mesos. Mas viurà aquest play-off des d'un segon pla, però ha format part de la plantilla els tres cops que el Girona haurà disputat aquests darrers anys. Al primer (2012/2013), no va jugar ni un sol minut, tot i que ja havia debutat a la Segona Divisió A. El curs passat, va asseure's a la banqueta de la Romareda i va disputar 28 minuts contra el Saragossa a Montilivi.

Titular indiscutible serà Pere Pons en aquest doble enfrontament amb el Còrdova, com també va ser-ho la temporada passada davant l'equip aragonès. El de Sant Martí Vell va disputar els 180 minuts d'aquella eliminatòria. Tot i això, contra l'Alcorcón i l'Almeria, tres anys enrere, ni tan sols va anar convocat. Era l'any del seu debut i encara no havia crescut tècnicament, físicament i tàcticament com ho ha fet en la darrera època.

Un altre migcampista, i també gironí, és Eloi Amagat, un futbolista que ha participat en els dos anteriors play-off. Al primer, només es va perdre el duel de tornada contra l'Alcorcón, jugant els altres tres partits (128 minuts). L'any passat, va ser titular al camp del Saragossa, però amb el 0-3 de l'anada Pablo Machín va decidir deixar-lo a la graderia a la tornada, en una decisió que va ser força criticada per una part de l'afició.

Un protagonisme similar al del gironí és el que Richy Álvarez ha tingut al llarg d'aquestes dues promocions d'ascens. A la primera, el gallec va jugar 45 minuts al camp de l'Alcorcón i 90 en l'anada contra l'Almeria. A la segona, va ser titular en el doble enfrontament amb el Saragossa. Entre els 4 partits que ha jugat, ha col·leccionat 135 minuts. Aquest dijous, amb Florian Lejeune sancionat, està clar que el gallec serà titular al camp del Còrdova. Una condició que, depenent de quin sigui el resultat i del seu rendiment, podria mantenir de cara a la tornada. Sobretot, tenint en compte que tot i haver estat suplent durant una bona part de la temporada, Machín li ha donat l'alternativa en aquestes últimes i decisives jornades de lliga.

Més hi ha tingut a dir Felipe Sanchón, el jugador de camp del Girona amb més minuts a les eliminatòries d'ascens per pujar a Primera. Ha jugat els 6 partits entre totes dues promocions (334 minuts a la primera i 83 a la segona), convertint-se en el trist protagonista del duel contra l'Almeria a Montilivi. Amb 0-1 al marcador, el davanter català va fallar un penal que hauria servit per empatar el duel i donar una mica més d'emoció a l'eliminatòria final. Felipe, ara amb molèsties i sense la confiança de ?Machín, sembla difícil que pugui jugar contra el Còrdova.

Del que no hi ha cap dubte que ho jugarà tot, sempre que no hi hagi cap contratemps, és el porter Isaac Becerra. El colomenc ha disputat tots els minuts de les dues promocions d'ascens que el Girona ha viscut fins ara i serà sota pals aquest dijous a l'Arcángel de Còrdova. Becerra acumula 540 minuts en dues promocions per pujar a Primera, en les quals ha encaixat 10 gols.